Festivalul Cinepolitica incepe cu un film italian

“Bella addormentata/Dormant Beauty”, cel mai recent film al renumitului cineast italian Marco Bellocchio, va fi proiectat in premiera in Romania, pe 2 aprilie, la Cinema Studio din Capitala, in deschiderea Festivalului International de Film Cinepolitica. Festivalul va avea loc intre 2 si 7 aprilie, la Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu si le va propune cinefililor o selectie de filme alese, dezbateri si intalniri memorabile.

Inclus in competitia Festivalului de la Venetia, anul trecut, “Bella addormentata” a fost unul dintre filmele favorite ale presei internationale si a generat dezbateri intense pe un subiect extrem de delicat, cel al eutanasiei. Marco Bellocchio porneste de la cazul real al Eluanei Englaro, o tanara care a stat 17 ani in stare vegetativa inainte de a fi decuplata de la aparate, in 2009, pentru a vorbi despre dreptul la moarte. A fost prima eutanasie oficiala din Italia si, desi tatal castigase in instanta dreptul de a-si lasa fiica sa moara, dupa 11 ani de procese, statul italian s-a opus printr-un decret si prin masuri administrative.

De asemenea, thriller-ul politic “The Company You Keep”, in regia lui Robert Redford, va putea fi vazut in premiera in Romania, intr-o proiecție unica, in inchiderea celei de-a doua ediții a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica, pe 7 aprilie, la Cinema Studio. Primit cu entuziasm la Festivalul de la Veneția și mai apoi la cel de la Toronto, “The Company You Keep” il readuce pe Robert Redford, la 76 de ani, in dubla ipostaza, de actor si regizor, la cinci ani dupa “Lions for Lambs” (2007).

Mai multe informatii despre festival gasiti pe www.cinepolitica.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.