Cel mai nou film al lui Almodóvar deschide TIFF 2013

Comedia lui Pedro Almodóvar, “Los amantes pasajeros/Amantii pasageri”, deschide cea de-a douasprezecea editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc intre 31 mai si 9 iunie, la Cluj-Napoca. Va urma, intre 19 si 23 iunie, noua editie TIFF Sibiu, anunta un comunicat TIFF.

Comedia “morala, orala si ireala, sau nerealista”, dupa cum o descrie regizorul, va putea fi vazuta in premiera absoluta in Romania, intr-o proiectie unica, pe 31 mai, de la ora 20.45, in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Pelicula este prezentata la TIFF in parteneriat cu Independenta Film.

Dupa o serie de melodrame “intunecate” ca “Volver”, “Los abrazos rotos/ Imbratisari frante” sau “La piel que habito/ Pielea in care traiesc”, Pedro Almodóvar se intoarce cu “Los amantes pasajeros” la genul care l-a facut cunoscut in anii ’80: comedia. Actiunea se petrece intr-un avion, de la defectarea acestuia si pana la aterizarea de urgenta, timp in care pasagerii, “dezbracati de iPhone-uri, filmulete, Internet si iPad-uri, sunt condamnati sa fie ei insisi, inconjurati de necunoscuti”, potrivit lui Almodovar.

In rolurile pasagerilor apar cativa dintre cei mai bine cotati actori spanioli: Javier Cámara, Cecilia Roth, Hugo Silva, Guillermo Toledo, Lola Dueñas, Blanca Suárez sau Raúl Arévalo – pe care spectatorii l-au vazut la TIFF in filme ca “AzulOscuroCasiNegro/ AlbastruInchisAproapeNegru” (Premiul publicului, Mentiunea speciala a juriului – TIFF 2007), “Gordos/ Grasii” (Premiul publicului- TIFF 2010) sau “Primos/Verii”. Penélope Cruz si Antonio Banderas, doi dintre actorii favoriti ai lui Almodovar, au aparitii cameo in film.

“Los amantes pasajeros” se lanseaza in luna martie in Spania. Filmul s-a vandut in atat de multe teritorii, inca inainte de a incepe turnajul, incat producatorii l-au realizat cu banii obtinuti, fara sprijinul altor case de productie. Filmul va fi lansat oficial pe marile ecrane din Romania de Independenta Film pe 7 iunie.

Pentru prima data, biletele la ceremonia de deschidere TIFF (care va include in program si alte surprize) s-au pus in vanzare in avans, exclusiv on-line, pe www.biletmaster.ro, incepand cu data de 15 martie 2013, la pretul de 30 de lei. TIFF introduce, incepand din acest an, sistemul electronic de control al biletelor, iar spectatorii care si-au achizitionat locuri on-line vor avea acces la proiectie cu tichetele printate.

Credit foto: Paola Ardizzoni & Emilio Pereda
El Deseo

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.