“O luna in Thailanda” a fost premiat la Sofia

“O luna in Thailanda” – debutul in lungmetraj al regizorului Paul Negoescu – a castigat sambata seara (16 martie) premiul Federatiei internationale a criticilor – FIPRESCI – pentru cel mai bun film din competitia Festivalului International de Film de la Sofia, unul dintre cele mai apreciate evenimente cinematografice din Europa.

Evenimentul din Bulgaria a prezentat pe parcursul celor zece zile de festival peste 200 de filme (lungmetraje, scurtmetraje si documentare). Printre invitatii speciali ai festivalului s-au numarat regizorul Costa-Gavras si celebri frati Paolo si Vittorio Taviani.
In programul editiei din acest an a Festivalului de la Sofia s-au regasit mai multe pelicule romanesti. Astfel, filmul regizorului Cristian Mungiu “Dupa dealuri” a fost prezentat in programul Cinema today – Masters, “O luna in Thailanda”, in regia lui Paul Negoescu, a fost selectat in competitia internationala, in timp ce “Despre oameni si melci”, in regia lui Tudor Giurgiu, si “Toata lumea din familia noastra”, de Radu Jude, au fost incluse in competitia balcanica. Filmul regizat de Radu Jude a fost prezent si in sectiunea Grand Prizes.

“O luna in Thailanda” spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu) care, in noaptea Anului Nou, descopera ca nu e multumit de viata lui sentimentala si decide sa se desparta de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). Porneste intr-o calatorie prin cluburile si petrecerile bucurestene in cautarea fostei iubite (Sinziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevarat?
Din distributie mai fac parte actorii: Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Raileanu, Ionut Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotlet, Stefan Munteanu, Simona Ghita.

Filmul “O luna in Thailanda”, o productie Hi Film, in co-productie cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si cu participarea HBO Romania.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.