Primele titluri anuntate in competitia Cinepolitica

Festivalul International de Film CINEPOLITICA aduce, intre 2 si 7 aprilie, la Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu, cateva dintre cele mai puternice filme recente cu tematica politica, in principala sectiune – Competitia. Primele titluri anuntate in Competitie ii vor purta pe cinefili prin Argentina, in timpul guvernarii juntei militare, prin Polonia comunista, Coreea de Nord si prin labirintul unei cariere controversate, cea a lui Silvio Berlusconi.

“Infancia Clandestina/Clandestine Childhood”, o impresionanta drama semi-autobiografica regizata de Benjamín Ávila, a fost propunerea Argentinei la Oscarul pentru Cel mai bun film strain, anul acesta, si al optulea cel mai vizionat film din istoria cinematografiei argentiniene.

In 1979, un cuplu de partizani din organizatia Montoneros se intoarce in Argentina dupa sase ani de exil in Cuba, in timpul dictaturii juntei militare. Cei doi isi fabrica identitati noi ca sa poata lua parte la contraofensiva si, desi viata lor si a copiilor lor e mereu in pericol, zilele in clandestinitate au momentele lor de lumina, relatate din perspectiva unuia dintre copii, Juan. Co-autor al scenariului, regizorul a marturisit ca mama sa a fost partizana si a sfarsit ucisa de armata.

Un al doilea titlu din competitia CINEPOLITICA este propunerea Poloniei la Oscarul pentru Cel mai bun film strain pentru 2013: “80 de milioane/80 milionów”, in regia lui Waldemar Krzystek. Este povestea a trei “muschetari”, opozanti ai comunismului, care reusesc sa scoata din conturile organizatiei Solidaritatea, cu zece zile inainte de instaurarea legii martiale in Polonia, in 1981, 80 de milioane de zloti. Cu acesti bani, salvati ca prin minune inainte de a fi blocati de autoritati, miscarea isi va construi opozitia impotriva regimului.

Mai multe informatii despre primele titluri anuntate in competitia Cinepolitica gasiti AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.