Emisiune-eveniment la TVR 2: “Din dragoste pentru Nichita”

Sub genericul “Din dragoste pentru Nichita”, telespectatorii TVR 2 pot urmari duminica, 31 martie, de la ora 18.10, un program special in amintirea poetului Nichita Stanescu (31 martie 1933 – 13 decembrie 1983). Emisiunea moderata de Daniela Zeca-Buzura ii are ca invitati pe Mircia Dumitrescu (artist vizual), acad. Eugen Simion (critic literar) si Corneliu Medvedov (cineast).

TVR 2 ii invita pe telespectatori sa-si aminteasca poeziile lui Nichita Stanescu, sa paseasca, prin intermediul emisiunii, in atelierele artistilor care l-au intalnit si sa-i cunoasca pe cativa dintre prietenii de-o viata ai poetului. “Va veti intalni cu un Nichita subiectiv si necunoscut, vazut prin lentila incalzita de tandretea si de nostalgia prietenilor de-o viata ai poetului”, spune Daniela Zeca-Buzura.

Protagonistii reportajelor emisiunii sunt Adam Puslojić (poet si traducator in limba sarba a poeziei lui Nichita Stanescu), Mircia Dumitrescu (artist vizual, unul dintre cei mai importanti ilustratori ai operei poetice a autorului), Lucian Chisu (scriitor, directorul Muzeului National al Literaturii Romane), Ion Caramitru (directorul Teatrului National din Bucuresti, unul dintre cei mai inspirati actori care au recitat din opera lui Nichita Stanescu), Lia Maria Voicu (director general al Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova), Carmen Guef (muzeograf, Muzeul Memorial “Nichita Stanescu” din Ploiesti) si Relu Bitulescu (artist vizual).

Programul este completat cu file din arhiva de aur a Televiziunii Romane, momente de muzica si poezie inspirate de creatia poetica a lui Nichita Stanescu si interpretate de Nicu Alifantis si Evandro Rosetti, Mircea Vintila, Grupul Cantos, Johnny Raducanu si de actorii Eusebiu Stefanescu si Ioana Craciunescu.

“Din dragoste pentru Nichita” va fi difuzat simultan si pe TVR HD si pe platforma video a Televiziunii Romane – www.tvrplus.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *