Cum a fost la prima editie a East European Comic Con Romania

Prime editie a East European Comic Con desfasurata in Romania a adunat la un loc in weekendul 30-31 martie mii de iubitori ai benzilor desenate, animatiilor, jocurilor video, serialelor si filmelor, Palatul Copiilor din Bucuresti dovedindu-se aproape neincapator pentru toti cei care l-au luat pur si simplu cu asalt in aceste zile.

Pasionati de seriale purtand tricouri cu logo-uri si desene reprezentative pentru serialul preferat, impatimiti ai cosplay-ului imbracati in personajul preferat sau pur si simplu vizitatori in tinute casual au navalit in weekendul abia incheiat la Palatul Copiilor, care a gazduit expozitii si standuri de jocuri, haine, reviste, carti si statui cu personaje din seriale, precum si concursuri de costume si intalniri cu actori.

Supergirl :)
Supergirl 🙂

Invitatii speciali ai primei editii East European Comic Con au fost actorii John Rhys-Davies (cunoscut la noi pentru rolul Gimli din “Lord of the Rings”) si Finn Jones (interpretul lui Ser Loras Tyrell din seria “Game of Thrones”), care s-au intalnit in ambele zile cu fanii din Romania, au raspuns intrebarilor acestora si le-au dat si cadouri constand in agende, postere sau genti.

Duminica am avut ocazia sa participam si noi la Panel-urile cu cei doi, prima intalnire fiind cu “dwarful Gimli”, care in viata reala nu e nici pe departe “pitic”, avand o inaltime de 1,85 cm. 🙂 John Rhys-Davies, despre care am aflat, in urma intrebarilor puse de catre cei din sala, ca rolul sau preferat este urmatorul, ca atunci cand interpretezi un personaj imaginatia ta trebuie sa o intalneasca pe cea a scenaristului pentru a fi credibil, iar replica lui preferata din “Lord of the Rings” era “Cut!” (replica regizorului la final de scena). 🙂 In momentul in care a primit din sala o intrebare despre scenele din film in care l-a avut partener pe Orlando Bloom (elful Legolas), actorul s-a prefacut suparat, intreband cu accentul lui Gimli din film: “De ce afurisitul ala cu urechi ascutite intervine in fiecare conversatie pe care o am?” Pana la urma a marturisit ca i-ar fi placut sa joace el rolul elfului, “pentru ca Urechi Ascutite asta are succes la toate fetele.” 🙂

John Rhys-Davies

De asemenea, pe langa faptul ca ne-a vorbit cu mai multe accente, spre incantarea publicului (despre care trebuie sa spun ca a fost un public tanar, frumos, destept si pertinent), John Rhys-Davies a declarat ca daca n-ar fi fost actor, i-ar fi placut sa fie scriitor, insa, desi e destul de in varsta, dupa spusele lui, crede inca in potentialul sau de scriitor si crede ca intr-o zi va reusi sa puna pe hartie cateva randuri. In plus, a tinut sa precizeze ca el a mai vizitat Romania de cateva ori, prima data chiar dupa revolutie si, dintr-un popor dezorientat, sarac si confuz in privinta rolului sau in istorie am ajuns in timp sa fim o natie echilibrata si cu potential, despre care el crede ca se va descurca din ce in ce mai bine pe viitor.

Al doilea invitat special, Finn Jones, a castigat in primul rand simpatia fetelor, care pe langa raspunsuri la intrebarile lor i-au cerut britanicului si imbratisari. Actorul de 24 de ani nu s-a aratat zgarcit nici cu raspunsurile si nici cu imbratisarile, dovedind ca interactiunea cu fanii este unul dintre punctele lui forte. Pentru ca n-a avut de lucru sa spuna ca apreciaza cosplay-ul, organizatorii i-au adus un costum de Panda sa se imbrace cu el, ceea ce Finn a si facut, ramanand costumat asa pana la finalul sesiunii. 🙂

Finn Jones

La inceput a vrut sa ne ureze Paste fericit, dar cand a auzit ca la noi Pastele e in mai, a glumit spunand: “A, deci la voi Iisus a venit mai tarziu”. 🙂 Despre Finn am aflat ca actoria e jobul lui de zi cu zi, insa e pasionat si de muzica, drept pentru care din cand in cand face pe DJ-ul. Ce nu apreciaza, insa, este muzica pe care o asculta tinerii, i se pare oribila si le recomanda acestora sa incerce niste David Bowie si Rolling Stones. 🙂 Legat de munca la “Game of Thrones”, ne-a spus ca unul dintre momentele penibile a avut loc atunci cand a trebuit sa mearga la toaleta cu armura pe el, iar unul dintre cele mai grele momente a fost scena gay, in care a trebuit sa se sarute cu un personaj masculin, care in viata reala ii este prieten: “E ciudat sa-ti saruti prietenii… mai ales daca au barba.” 🙂

Nu stiu cum li s-a parut organizatorilor (carora le multumim pentru invitatii), dar din perspectiva unui vizitator care abia astepta o astfel de conventie si in Romania, East European Comic Con a fost un succes, beneficiind atat de invitati demni de intalnit in carne si oase, concursuri simpatice si zone dedicate gamerilor, cat si de standuri de la care se puteau achizitiona jocuri de tot felul, haine, carti si reviste si spatii in care se puteau face fotografii fie cu actorii invitati, fie cu panourile dedicate serialelor. Publicul atras de aceasta manifestare a fost unul tanar si foarte tanar, dar, din cate am avut ocazia sa vad, civilizat si interesat cu adevarat de ceea ce evenimentul a avut de oferit. Asteptam cu nerabdare editia viitoare a Comic Con-ului, in care speram sa vedem si alti actori celebri – poate chiar unii dintre eroii de la Marvel 🙂 – si mai multi expozanti, printre care poate si Ubisoft si Blizzard.

Poze de la eveniment gasiti AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *