Teatrul Ion Creanga organizeaza un concurs de dramaturgie pentru copii

Teatrul Ion Creanga, impreuna cu Asociatia Scriitorilor din Bucuresti, sectia Dramaturgie si critica teatrala, anunta organizarea celei de a VII-a editii a Concursului de dramaturgie pentru Copii “100, 1.000, un milion de povesti”. Teatrul Ion Creanga isi propune, si pe aceasta cale, sa stimuleze dramaturgia originala pentru copii, sa sprijine autorii, oferindu-le posibilitatea de a-si face cunoscute creatiile pe scena unei institutii profesioniste.

Textele dramatice prezentate in concurs trebuie sa raspunda rigorilor tematice si estetice pe care le impune orice teatru profesionist, ale carui spectacole se adreseaza copiilor.

Regulament de participare:

Autorii vor trimite textele dactilografiate intr-un exemplar, nesemnate, cu un motto scris pe pagina de titlu si insotite de un plic inchis care va cuprinde datele de identificare ale autorului. Acelasi motto, de pe pagina de titlu a piesei, va fi scris si pe plicul inchis, cu datele de identificare ale autorului.

Manuscrisele trebuie expediate pe adresa administratiei institutiei: Teatrul Ion Creanga, Bulevardul Magheru, nr. 27, sector 1, Bucuresti, cod 010325, pana la data de 15 iunie 2013. Pe plicul in care este introdus manuscrisul se va face mentiunea Pentru concursul de dramaturgie “100, 1.000, un milion de povesti”.
Nu se primesc in concurs dramatizari; nu pot participa la competitie piesele care au fost aduse la cunostinta publicului prin publicare sau reprezentare; textele trimise pentru concurs nu se inapoiaza autorilor.

Juriul Concursului de dramaturgie va decide, prin consens, piesa castigatoare a concursului, piesa care va fi achizitionata de Teatrul Ion Creanga si va fi inclusa in repertoriul stagiunilor urmatoare.
De asemenea, juriul va nominaliza, dintre textele dramatice inscrise in Concurs, un numar de doua piese care, impreuna cu piesa castigatoare a Concursului, vor fi publicate intr-un volum de teatru pentru copii.

In cadrul celei de a IX-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii, “100, 1.000, 1.000.000 de povesti”, Festival organizat de Teatrul Ion Creanga, in Bucuresti, in perioada 28 septembrie – 5 octombrie 2013, se va lansa volumul de teatru; piesele incluse in volum vor fi reprezentate ca spectacole-lectura, in premiera, de catre actorii Teatrului Ion Creanga, in scoli si licee din Bucuresti.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *