18 aprilie este Joia linguritelor cu povesti din “Cercul mincinosilor”

Libraria Café Kretzulescu va invita joi, 18 aprilie, ora 19.00 la Joia linguritelor cu povesti pentru oameni mari din “Cercul mincinosilor” de Jean-Claude Carrière. Cele mai frumoase povesti ale omenirii sunt anonime, iar cei mai iscusiti povestitori sunt cei care inventeaza lumi si reinventeaza lumea.

Aceasta minunata stirpe a “mincinosilor”, nascuta in zorii civilizatiei din nevoia oamenilor de a deslusi tainele vietii si ale mortii, ne incanta si astazi cu istorii pline de farmec. Poetice, amuzante, profunde, pilduitoare, venind din spatiul buddhist sau islamic, chinez, african ori evreiesc, indian sau amerindian, povestile transcend granitele istorice si culturale, raspunzand, de-a dreptul ori pe carari ocolite, intrebarilor care ne-au framantat dintotdeauna.

“Povestile – inventate intr-o zi de cine stie ce geniu necunoscut – vin sa semene indoiala, sa intareasca ori sa zguduie legile, sa indrepte ori sa strice raporturile familiale si sociale, sa tulbure politica, sa atate ceea ce se afla dincolo de noi, nevrand sa se arate. Aduc in traiul nostru pasnic ceva neasteptat, ciudat, un graunte de neliniste. Ating usor tot ceea ce framanta omenirea, precum scanteile unui foc. De aceea mi se pare ca merita numele de «povesti filozofice».” (Jean-Claude Carrière)

In seara in care ni se spun povesti din toate colturile lumii sunt invitati Andrei Cornea si Vlad Russo.
Lectura: Dan Radulescu, Conrad Mericoffer si Radu Iacoban
Live act in maniera epica: Ada Milea.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *