“Interviul” cu Dan Bordeianu si Diana Roman pleaca in turneu

A mai ramas o saptamana pana cand Dan Bordeianu si Diana Roman vor incepe turneul maraton al piesei de teatru “Interviu”, cu prima reprezentatie care va avea loc la Fagaras, in data de 18 aprilie 2013. Proiectul – ambitios si inedit – aduce in scena un actor cunoscut publicului mai mult de pe micul ecran (Dan Bordeianu), aflat la primul sau turneu de teatru independent, un regizor de film (Bogdan Dumitrescu), aflat la prima regie de teatru si un text complex (al regizorului Theo van Gogh, stranepotul pictorului Vincent van Gogh) preluat si adaptat unei piese de teatru pentru prima data in Romania.

Turneul va incepe in aceasta saptamana, la Fagaras (18 aprilie) si va continua la Dej (20 aprilie), Alba Iulia (22 aprilie) si Toplita (23 aprilie), iar primele reprezentatii ale spectacolului, la Bucuresti, se vor juca pe 9 si 10 mai, la Teatrul Godot Cafe.

Piesa, “o drama incarcata de sexualitate, despre mass-media, adevar si celebritate, atrage atentia publicului inca de la inceput: un jurnalist care si-a castigat renumele ca reporter de razboi, este nevoit sa ia un interviu unei actrite de mana a doua, cunoscuta mai degraba pentru filmele de calitate indoielnica in care joaca si pentru aventurile sale amoroase. Cu toate acestea, nici unul dintre protagonisti nu isi imagineaza ca o banala intalnire profesionala va duce la momente de o sinceritate dezarmanta” (Diana Roman).

Dupa lansarea oficiala de la Bucuresti, spectacolul se va juca, in continuare, la Slobozia, Ramnicu Valcea, Campina, Buzau si in alte aproximativ 20 de orase din tara, pana in luna noiembrie a acestui an, astfel incat piesa sa fie accesibila unui numar cat mai mare de spectatori. Proiectul mai prevede organizarea de turnee si la Sibiu, Targu Mures, Tarnaveni, Bistrita, Ploiesti, Brasov, Pitesti, Braila, Galati, Bacau, Piatra-Neamt, Cluj, Iasi, Craiova, Targu-Jiu, Turnu Severin, Slatina, Suceava, Timisoara, Arad, Oradea si Deva.

Piesa “este o poveste incitanta, vie, care nu lasa spectatorii sa se plictiseasca, iar povestea este spusa de doi actori minunati si dirijata de un regizor talentat si priceput. Pe Bogdan il stiu de multa vreme, am colaborat inclusiv pe platoruile de filmare si am incredere in flerul lui regizoral, in intuitia fina cu care isi cunoaste actorii si le pune in valoare atuurile. Are un talent extraordinar de a-si provoca actorii sa se identifice inca din primele momente, atat de firesc, cu personajele lor, incat piesa de teatru capata naturalete si originalitate, se umple de…viata!” (Dan Bordeianu).

Biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a salii de spectacol si prin reteaua Eventim: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti si online pe www.eventim.ro. Pretul unui bilet: 30 lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.