“Sound City” este proiectat in premiera nationala in Club Control

Sound City – documentarul despre studioul de inregistrari care a schimbat istoria muzicii alternative, regizat de Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters), se proiecteaza in premiera nationala, luni 22 aprilie, in Club Control, Sala Berlin, incepand cu ora 20.30. Proiectia este asezonata cu muzici selectate de Robin si Vladimir Proca (Robin and The Backstabbers).

Regizorul aduna pe o pelicula de 120 de minute o poveste esentiala pentru muzica alternativa, povestea studioului de inregistrari Sound City in care s-a nascut legendarul album Nirvana, “Nevermind”.

Dave Grohl debuteaza ca regizor de film documentar pentru a aduce un tribut studioului care i-a marcat viata, dar si pentru a semnala o schimbare riscanta in productia muzicala. De la Neil Young si Fleetwood Mac pana la Nine Inch Nails si Queens of The Stone Age, marii muzicieni povestesc cum acest studio de inregistrari le-a schimbat cariera muzicala, le-a schimbat viata. In Sound City veti viziona iterviuri si inregistrari pretioase cu muzicienii mari care au trecut prin legendarul studio de inregistrari in cei 40 de ani de activitate. Pana astazi, cand aportul uman in muzica devine ne-esential, fiind redus de invazia tehnologiei. Avem Pro Tools, auto tuning, copy & paste, oricine poate sa faca muzica fara sa stie sa cante la vreun instrument. Si atunci se poate spune ca studioul de inregistrari a devenit dispensabil muzicii ? Studiourile de inregistrari au resimtit negativ acest trend. Multe au ramas fara clienti si s-au inchis. Legendarul Sound City din este unul dintre ele.

Intrarea la proiectie este libera.

Eveniment provocat de Indiegen Events, cu sprijinul esential al Sony Music/ Nova Music.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.