Cultura si tehnica japoneza se reunesc la Otaku Festival (11-12 mai)

Ultimele noutati despre cea de-a saptea editie a festivalului de cultura traditionala si contemporana japoneza, Otaku Festival, se pot afla de pe website-ul evenimentului, recent lansat, www.otakufestival.com. Paginile vor fi actualizate permanent si vor oferi iubitorilor culturii japoneze stiri si informatii detaliate despre intregul program al festivalului care va avea loc pe 11 si 12 mai, in capitala, la Universitatea Romano-Americana (Bulevardul Expozitiei, nr. 1B).

Otaku Festival 2013 isi propune reunirea sub aceeasi umbrela artistica atat a elementelor culturale japoneze, cat si a celor care tin de aria tehnico-stiintifica. Evenimentul este conceput ca o platforma independenta care sa-i aduca impreuna pe pasionatii de cultura japoneza si pe impatimitii de jocuri (fighting games, indie games si old school games) si console video. Festivalul ofera atat pasionatilor, cat si amatorilor elemente de educatie non-formala, transpuse in cadrul a numeroase: ateliere, prezentari, jocuri, expozitii si concursuri.

Paginile website-ului www.otakufestival.com vor descrie in amanunt fiecare dintre activitatile desfasurate pe parcursul evenimentului, fie ele workshop-uri (cosplay si wig styling, avioane din balsa, bead art, teatru, desen si animatie, comics sau modelat in rasina), fie prezentari (benzi desenate, jucarii, jocuri si console video, cosplay, bucatarie japoneza etc.), fie expozitii (de jucarii de colectie, de fotografie si ilustratie, expozitia revistei Otaku Magazine). Dintre informatiile website-ului dedicat nu vor lipsi cele referitoare la modalitatile de inscriere la workshop-uri si nici regulamentele concursurilor dedicate gamerilor sau pasionatilor de cosplay.

Editia din 2013 se va bucura de prezenta unor personaje cunoscute, intruchipate de participanti la cele mai importante competitii de cosplay din lume, cum ar fi World Cosplay Summit (WCS).

Pentru cei care doresc sa fie informati direct si in permanenta cu privire la noutatile, programul si invitatii editiei 2013 a Otaku Festival, website-ul le pune la dispozitie si posibilitatea inscrierii la newsletter: http://goo.gl/3ekFZ

Informatii dspre bilete gasiti pe site-ul festivalului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.