Jason Statham face “Legea strazii”

Ro Image aduce din 10 mai pe marile ecrane din Romania thriller-ul “Hummingbird/Legea strazii”, cu Jason Statham in rolul principal, film care marcheaza debutul regizoral al scenaristului laureat cu Oscar Steven Knight (“Eastern Promises”, “Dirty Pretty Things”), dupa scenariul sau original.

Jason Statham il intepreteaza pe Joey, un fost soldat din Fortele Speciale, ajuns sa traiasca pe strazi, in lumea de infractori din Londra, si care se transforma in Inger Razbunator cand destinul il obliga sa-si asume identitatea altcuiva.

“Hummingbird/Legea strazii” este un thriller brutal, dar surprinzator de emotionant, despre un om care crede despre el ca e de nemantuit si care cauta sa-si faca singur dreptate, dar ceea ce gaseste este dragostea, chiar daca efemera.

Pentru a realiza scenariul, Knight a explorat subteranele universului populat de oameni ai strazii din Londra. Acestia sunt adesea invizibili locuitorilor metropolei, care trec pe langa ei fara sa-i observe; acesti nefericiti sunt ignorati, vocile lor nu sunt auzite sau bagate in seama. In documentarea sa, Knight a descoperit cu stupoare ca printre ei traiesc foarte multi fosti soldati. Cat despre personajul sau principal, Knight spune: “Il cheama Joey Jones pentru ca e reprezentativ pentru cei ca el. Nu e un tip cu insusiri extraordinare; e un englez obisnuit din clasa muncitoare, care s-a inrolat si a luptat in razboi la fel cum au facut barbati ca el timp de sute de ani, care apoi s-a intors incapabil sa se readapteze, la fel, asa cum s-a intamplat de nenumarate ori in istorie. S-a sacrificat pentru patrie, si, cand s-a intors acasa, s-a trezit complet debusolat.”

In ceea ce priveste implicarea lui Jason Statham in film, regizorul-scenarist adauga: “Jason are o prezenta speciala si stie sa-si faca personajul credibil. Am fost sa-l intalnim la Miami, pentru ca filma acolo, si a fost extraordinar, pentru ca i-a placut scenariul si era nerabdator sa lucram impreuna. S-a implicat mult in documentarea rolului, s-a intalnit cu fosti militari care traiau acum pe strazi si totul s-a rasfrant in mod pozitiv pe ecran.”

Premiera internationala a filmului “Hummingbird/Legea strazii” va avea loc pe 10 mai si tot atunci va fi si premiera in Romania.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.