“Eu ce tip de personalitate am? Descopera cine esti cu adevarat!”

In cadrul colectiei “Psihologie”, Meteor Press ne propune un nou test pentru identificarea propriului tip de personalitate, dar si pe ale celor din jurul nostru. In acest demers nu vom fi singuri, ci ne va ajuta terapeuta Renee Baron, prin intermediul cartii sale “Eu ce tip de personalite am? Descopera cine esti cu adevarat!”.

Renee Baron porneste de la experienta personala, atat din copilarie, cand oscila intre a fi ea insasi si a fi pe placul adultilor, cat si la maturitate, in calitate de terapeut care s-a confruntat cu o mare diversitate de tipuri umane. Ea valorifica teoria asupra tipurilor de personalitate lansata in 1921 de psihologul elvetian Carl Gustav Jung, aplicata de Katharine Briggs si Isabel Briggs Myers in chestionarul MBTI si dezvoltata apoi de David West Keirsey. Bazandu-se pe acest instrument devenit un clasic in domeniu, fiind cel mai folosit test de personalitate la nivel mondial, autoarea ne ajuta sa ne evaluam temperamentul si sa ne descoperim tipul de personalitate definitoriu, intr-un mod antrenant.

Cum ne raportam la lumea din jur (Extravertit sau Introvertit), cum ne procuram informatiile (Senzorial sau Intuitiv), cum luam deciziile (Reflexiv sau Afectiv) si cum ne gestionam viata (Judecativ sau Perceptiv). Acestea sunt cele patru criterii esentiale pe care se bazeaza Renee Baron pentru a ne face accesibila intelegerea celor 16 tipuri de personalitate rezultate din combinarea preferintelor noastre. Insa prin intermediul cartii “Eu ce tip de personalitate am?” nu se realizeaza numai identificarea lor. Rasfoind, vom descoperi indicii valoroase despre punctele forte sau slabe ale fiecarui tip de personalitate, precum si sugestii pentru dezvoltare personala, atat profesionala, cat si sentimentala. Toate acestea au ca scop intelegerea diferitelor tipuri de personalitate, incurajarea trasaturilor reprezentative ale fiecarui individ si acceptarea adevaratului Sine.

“Eu ce tip de personalitate am?” este un instrument util pentru cei care se afla in cautarea calitatilor personale, dar si in identificarea trasaturilor importante ale celorlalti. Fara sa contina informatii revelatoare, ea ajuta la interpretarea si intelegerea faptului ca suntem diferiti, intentia autoarei fiind aceea de a ne ajuta sa gasim armonia cu noi insine si cu cei din jurul nostru.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.