Emisiune noua la TVR 2: “Duminica povestilor adevarate”

Incepand din 12 mai, TVR 2 difuzeaza in fiecare duminica, de la ora 18.10, emisiunea “Duminica povestilor adevarate”, prezentata de Liana Stanciu si Costea Lupescu. Emisiunea este difuzata simultan si online, pe portalul video al Televiziunii Romane – TVR+, anunta un comunicat al postului de telviziune.

Echipa emisiunii isi doreste sa puna in lumina valori adevarate, sa aduca in fata publicului oameni exceptionali, care ne pot inspira pe toti, oameni care schimba cu adevarat lumea din jurul lor. Dupa fiecare editie, atat spectatorii prezenti in platou, cat si telespectatorii, pot vota povestea care le-a placut cel mai mult pe pagina de Facebook a emisiunii “Duminica povestilor adevarate”.

Emisiunea cuprinde imagini de arhiva, unele dintre acestea difuzate in premiera, care ilustreaza file din viata fiecarui invitat. “Duminica povestilor adevarate este o emisiune despre normalitate, despre valoare si despre modestie. Este o emisiune care speram sa faca publicul sa zambeasca, dar, cel mai important, sa redea speranta ca oameni extraordinari traiesc printre noi… Sute de reportaje, filmari, documentare, spectacole s-au strans in jumatate de veac in arhiva Televiziunii Romane. De fapt, arhiva TVR este o adevarata colectie de marturii filmate ale istoriei recente, este un loc in care descoperim o multime de raspunsuri, destine si povesti…” – este mesajul producatorilor emisiunii, Diana Pascal si Aimee d`Albon.

Invitatii primelor “povesti adevarate” sunt Dumitru Prunariu, singurul roman care a zburat vreodata in spatiu, si Smaranda Vornicu, fiica regretatului om de televiziune Tudor Vornicu. In editia de duminica, 12 mai, telespectatorii vor afla cum se pot intersecta in feluri nebanuite drumurile a doi oameni care nu s-au vazut niciodata… Vor putea urmari secvente dintr-un reportaj realizat pe vremea lui Tudor Vornicu la clubul de aeromodelism, la care, elev fiind, invata Dumitru Prunariu, cel care avea sa devina eroul aeronauticii romanesti.

Tot pentru aceasta prima editie a “Duminicii povestilor adevarate”, echipa emisiunii a pregatit si una dintre putinele filmari in care Tudor Vornicu, pastrandu-si tonul serios, il provoaca pe tanarul Jean Constantin sa-l imite pe Toma Caragiu. Este doar unul dintre momentele de arhiva TVR, comentat “in direct”, alaturi de Smaranda Vornicu, cea care a mostenit hazul, dar si harul scriitoricesc ale tatalui ei, Tudor Vornicu, si care va dezvalui o alta fata a celebrului om de televiziune, dar si felul in care, prin ea, aceste lucruri merg mai departe.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.