Cum am petrecut la a doua aniversare a Strazii Fictiunii

Colectia Strada Fictiunii a Editurii Allfa a implinit pe 14 mai doi ani, in care a crescut ca din apa, aducand cititorilor care s-au aventurat pe ea in tot acest timp titluri dintre cele mai interesante. In cele trei sectiuni – Turul Clasic, Turul Contemporan si Turul Bestseller – s-au grupat de-a lungul anilor volume atragatoare ca subiect si dichisite ca aspect, printre care e imposibil ca un cititor versat sa nu fi gasit macar cateva pe gustul lui.

La ceas aniversar, ne-am adunat si noi in foaierul Teatrului de Comedie alaturi de alte cateva sute de prieteni ai editurii la o prajitura si un pahar de sampanie, sa ne amintim de inceputurile colectiei si sa ne marturisim asteptarile pe care le avem pentru viitorul “Strazii”. Cadoul editurii pentru prietenii sai a fost o piesa de teatru cum nu se poate mai potrivita pentru aceasta aniversare si anume “Elling”, realizata dupa minunatul roman “Frati de cruce” al norvegianului Ingvar Ambjørnsen.

Dupa cocktail, ne-am indreptat spre sala de teatru, unde fiecare invitat a gasit pe scaun cate un volum din colectia Strada Fictiunii – eu m-am bucurat sa descopar pe locul meu o carte pe care nu o aveam in prezent (“Kim” de Rudyard Kipling), dar care a fost una dintre cele mai interesante lecturi ale copilariei mele, si pe care abia astept sa o recitesc din postura de adult 🙂 Din partea editurii, Mario Demezzo (CEO All) si Viorel Zaicu (director editorial) ne-au multumit pentru prezenta si ne-au invitat sa mergem si mai departe pe Strada Fictiunii, iar criticul literar Alex Stefanescu ne-a povestit cate ceva despre romanul “Frati de cruce”, care a inspirat si piesa de teatru pe care am vazut-o aseara.

Despre carte si despre film m-am exprimat AICI, iar piesa de teatru a fost chiar o surpriza placuta, neasteptat de vie si amuzanta la culme. Respectand actiunea din carte doar pe alocuri, punctand o serie de fapte, eliminand unele personaje si adaptand anumite chestiuni la realitatile romanesti, spectacolul “Elling” a aratat o perspectiva proaspata a lumii imaginate de Ambjørnsen. Marius Florea-Vizante a fost senzational in rolul principal, intruchipand un Elling isteric, obsedat de ordine, disciplina, morala si conformism, iar Alexandru Pop i-a tinut isonul in rolul “misteriosului” Kjell Bjarne, un urias blajin si cu “mother issues”. 🙂 Nu stiu daca spectacolul a fost in reprezentatie unica sau se va mai juca la Teatrul de Comedie, dar daca da, n-o sa regretati vizionarea.

La multi ani inca o data colectiei, ii dorim viata lunga si le multumim oamenilor dragi de la Editura Allfa, care ne-au dat ocazia sa le fim parteneri de-a lungul plimbarii pe Strada Fictiunii.

Sursa foto: pagina Facebook Strada Fictiunii

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.