“Persepolis” este proiectat in Control

Control gazduieste pe 20 mai, de la ora 20.30, proiectia filmului de animatie “Persepolis” (regia si scenariul Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi, durata 95 de minute), castigator al Marelui Premiu al Juriului la Festivalul de la Cannes si nominalizat la Oscar 2008 la categoria cel mai bun film de animatie.

“Persepolis” este un film de animatie inspirat din romanul cu acelasi nume, care spune povestea unei tinere fete din Iran, in timpul revolutiei islamice. “Parerea mea este ca nu ar trebui sa judecam o natie intreaga dupa actiunile gresite ale catorva extremisti”, spune Satrapi. “De asemenea, cred ca nu ar trebui sa uitam iranienii care au murit in inchisoare luptand pentru libertate, care au murit in razboiul contra Irakului, care au suferit sub diferitele regimuri represive sau pe cei care au fost fortati sa isi paraseasca familiile si patria.”

Pe baza talonului primit la intrarea la proiecție, veti putea participa la tombola organizata in data de 27 mai la club Control, castigatorul fiind premiat cu un TIFF Card in valoare de 300 lei, valabil pe toata perioada de desfasurare a celei de-a 12a ediții a Transilvania International Film Festival (Cluj-Napoca, 31.05 – 9.06. 2013).

Biletul de intrare costa 5 lei. Vizionarea va avea loc in Sala Berlin/ club Control – Str. Constantin Mille, nr. 4

Evenimentul este organizat cu sprijinul Transilvania Film.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.