TCM dedica saptamana 26 mai – 1 iunie filmelor lui Clint Eastwood

TCM il sarbatoreste in luna mai pe Clint Eastwood si prezinta o selectie dintre cele mai bune filme ale sale in saptamana in care acesta implineste 83 de ani. In fiecare seara de la ora 22.00, intre 26 mai si 1 iunie, il puteti urmari pe Clint Eastwood atat in roluri legendare, precum cel al comisarului Harry, cat si in filme mai noi (Gran Torino), in ipostaza actorului, dar si a regizorului, in productii care au marcat lumea cinematografica.

GRAN TORINO (2008)
26 mai la 22.00

Distributia: Clint Eastwood, Bee Vang, Ahney Her. Regizor: Clint Eastwood. Genul filmului: drama.

Walt Kowalski (Clint Eastwood) este veteran al Razboiului din Coreea si, dupa atatia ani de la intoarcerea acasa, e in continuare bantuit de ororile razboiului. In cartierul lui din Detroit furturile sunt la ordinea zilei, dar cand un tanar imigrant asiatic incearca sa-i fure mult iubitul Gran Torino, Kowalski e nevoit sa se confrunte cu toate prejudecatile acumulate in zeci de ani.

O LUME PERFECTA * A PERFECT WORLD (1993)
27 mai la 22.00

Distributia: Kevin Costner, Clint Eastwood, Laura Dern, T.J. Lowther, Keith Szarabajka. Regizor: Clint Eastwood. Genul filmului: politist.

Dupa ce evadeaza dintr-o inchisoare din Huntsville, Butch Haynes (Kevin Costner) si amicul lui, Terry Pugh, rapesc un baiat si trec granita in Texas. Pe parcursul acestui drum, Butch si baiatul rapit isi descopera afinitati si sufera la fel din cauza abuzurilor “cetatenilor cinstiti”. Pe urmele lor pornesc politistul texan “Red” Garnett (Clint Eastwood) si anchetatoarea Sally Gerber.

COMISARUL HARRY * DIRTY HARRY (1971)
28 mai la 22.00

Distributia: Clint Eastwood, Harry Guardino, John Vernon, Andy Robinson, Reni Santoni. Regizor: Don Siegel. Genul filmului: politist.

Istoria filmului ar fi diferita daca Clint Eastwood n-ar fi jucat rolul lui Harry Callahan in cel mai controversat film al anului 1971, “Comisarul Harry”. A fost un succes rasunator al regizorului Don Siegel si un bun punct de plecare pentru o lunga serie de continuari.

FORTA PISTOLULUI * MAGNUM FORCE (1973)
28 mai la 00.00

Distributia: Clint Eastwood, Hal Holbrook, Mitch Ryan, David Soul. Regizor: Ted Post. Genul filmului: politist.

Harry Callahan, care la finalul peliculei anterioare isi aruncase insigna la cos, este acum din nou in politie si are un alt partener. Nu mai lucreaza la Omucideri, pentru ca a fost transferat la filaj de catre un locotenent razbunator. Dar cand din ce in ce mai multi raufacatori sunt executati pe strazile orasului, Harry e chemat sa lucreze la caz.

PROCURORUL * THE ENFORCER (1976)
29 mai la 22.00

Distributia: Clint Eastwood, Tyne Daly, Harry Guardino, Bradford Dillman. Regizor: James Fargo. Genul filmului: politist.

In cel de-al treilea film din seria “Dirty Harry”, Harry Callahan (Clint Eastwood) si partenera lui, Kate Moore (Tyne Daly), trebuie sa il salveze pe primarul orasului San Francisco, rapit de o organizatie terorista. Harry se infiltreaza sub acoperire printre teroristi si afla ca primarul e tinut captiv la Alcatraz.

MIEZUL NOPTII IN GRADINA BINELUI SI RAULUI * MIDNIGHT IN THE GARDEN OF GOOD AND EVIL (1997)
30 mai la 22.00

Distributia: John Cusack, Kevin Spacey, Jack Thompson, Jude Law, Irma P. Hall. Regizor: Clint Eastwood. Genul filmului: drama.

Filmul urmareste povestea jurnalistului John Kelsp (John Cusack), sosit din New York pentru a scrie despre petrecerea de Craciun a sofisticatului Jim Williams (Kevin Spacey) – un important dealer de antichitati. Dupa petrecere, Williams isi ucide iubitul (interpretat de Jude Law), sustinand ca a fost un act de autoaparare. Kelso hotaraste sa ramana in Savannah pentru a scrie despre proces.

TIGHTROPE * TIGHTROPE (1984)
31 mai la 22.00

Distributia: Clint Eastwood, Genevieve Bujold, Dan Hedaya, Alison Eastwood. Regizor: Richard Tuggle. Genul filmului: drama.

Wes Block (Clint Eastwood) este un detectiv din New Orleans hotarat sa dea de urma unui criminal in serie care ucide prostituate. Lucrand la caz, detectivul descopera ca ucigasul necunoscut incepe sa atace femei cu care el insusi avusese legaturi de-a lungul anilor, iar coincidentele ingrijoratoare nu se opresc aici. Conexiunile dintre ucigas si urmaritor o intriga si pe psiholoaga Beryl Thibodeaux (Genevieve Bujold), care se apropie din ce in ce mai mult de Block.

CALARETUL PALID * PALE RIDER (1985)
1 iunie la 22.00

Distributia: Clint Eastwood, Michael Moriarty, Carrie Snodgress, Christopher Penn. Regizor: Clint Eastwood. Genul filmului: western.

Pacea unei mici comunitati de mineri dispare cand in oras apare Coy LaHood, afaceristul veros care ar face orice pentru a-i alunga pe locuitori si a pune mana pe pamanturile lor. In ajutorul minerilor apare insa, din senin, un personaj misterios (Clint Eastwood). Acesta se va alatura imediat luptei celor care nu se lasa ingroziti de LaHood si banda lui.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.