“Cum va place” la Gala Absolventilor de Master UNATC?

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” Bucuresti gazduieste pana pe 26 mai Gala Absolventilor de Master promotia 2013. In cele opt zile ale Galei, la sediul UNATC, in salile “Atelier” si “Ileana Berlogea” au avut si au in continuare loc 14 spectacole de Arta Actorului, Animatie si Coregrafie care ii au ca protagonisti pe absolventii de master ai UNATC coordonati de profesori universitari.

Marti, 21 mai, si miercuri, 22 mai, incepand cu ora 19.00, in Sala “Ileana Berlogea”, a venit randul piesei “Cum va place” de William Shakespeare sa fie interpretata. Spectacol de Arta Actorului, “Cum va place” este coordonat de conferentiar universitar doctor Liviu Lucaci si asistat de Ioana Barbu. Piesa a beneficiat de interpretarea a doua distribuitii diferite pentru fiecare seara, iar din distributia de miercuri au facut parte Pavel Ulici, Vlad Pavel, Irina Caramizaru, Silvana Negrutiu, Cezar Grumazescu, Ciprian Almasan, Idris Clate, Ana Odagiu, Ana Maria Bercu, Silviu Mircescu, Lucian Ionescu, Alexandru Sinca si Ioana Manciu.

“Cum va place” (“As you like it”) este o comedie pastorala in 5 acte scrisa de dramaturgul englez William Shakespeare intre anii 1599 si 1600 si publicata dupa moarea acestuia, in 1623. Actiunea are loc intr-un ducat din Franta de unde Rosalinda si verisoara ei, Celia, fug de mania ducelui. Ajunse in mijlocul Padurii Ardenilor, ele gasesc iubirea si siguranta alaturi de un grup de nobili exilati, pastori si haiduci. Cavaleri, bufoni sau pastori, domnite sau ciobanite, toti de reunesc sub semnul iubirii. Rosalinda se indragosteste de Orlando, iar finalul este marcat de nunta lor intr-o atmosfera idilica.

Spectacolul sustinut de tinerii actori a fost unul deosebit de complex, imbinand mai multe sfere artistice: coregrafie, scenografie, light design, sound design. Momentele de dans contemporan au oscilat cu cele de folk, linia melodica fiind conceputa chiar de Pavel Ulici, interpretul ducelui. Comicul nu a lipsit nici el, comedia shakespeariana smulgand zambete si chiar rasete zgomotoase din sala plina. Interpretarea absolventilor a fost peste asteptari si a meritat fiecare secunda din minutele de aplauze care au urmat piesei.

Iar din emotia intiparita pe fetele protagonistilor s-ar fi zis ca nici ei nu se asteptau la un asemenea impact. Daca nu i-ati vazut, poate veti avea ocazia sa ii vedeti in curand pe o scena mai mare pentru ca sigur veti mai auzi de ei daca nu ati facut-o deja.

Gala Absolventilor de Master UNATC 2013 se va inchide duminica, 26 mai, cand, incepand cu ora 19.00, in Sala “Atelier” cei mai merituosi absolventi vor fi distinsi de juriile formate de personalitati din lumea teatrala pe care le-am putut observa asistand in sala: Coca Bloos, Catalina Buzoianu, Adrian Titieni si nu numai. Programul complet al Galei este disponibil aici.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *