ArCuB transforma Cismigiul intr-un univers al copilariei pe 1 iunie

Pe 1 Iunie, Parcul Cismigiu se transforma, din nou, intr-un Univers al Copilariei. ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti face ca aici totul sa devina posibil pentru cei mici, care sunt invitati sa treaca granita dintre poveste si realitate, alaturi de personaje din basme celebre, clovni si incredibili magicieni. Totul e colorat si vesel, pretutindeni muzica ii inconjoara, pasii de dans ii cuceresc, iar jocurile si concursurile ii asteapta sa participe.

De asemenea, de la ora 12.00 (la intrarea din Bulevardul Elisabeta), o trupa de majorete, acompaniata de un impresionant corp de fanfara, da startul unei parade a veseliei.

Pentru pici, mamici, tatici, si chiar pentru bunici, in aceasta zi ArCuB a pregatit un adevarat maraton artistic: pe scenele amplasate langa lac si Foisor, va intalniti cu trupele teatrelor Tandarica si Ion Creanga, cu Akka Show, Pur Anima, Pif Paf, Gestual Art, Curcubeul Vesel, cu Profesorul de joaca Leon Magdan si Teatrul de Magie, cu eroi indragiti si peripetiile lor, in spectacole pline de farmec. Motanul incaltat, Lumea magica a lui Peter Pan, Miti si Piti, Elefantelul curios, Scufita Rosie si Cenusareasa sunt doar cateva dintre spectacolele de teatru prezente la Cismigiul Copiiilor.

1 Iunie este o zi in care copiii isi pot manifesta liber imaginatia si pofta de joaca in rolul de eroi salvatori (la Corabia Piratilor), de iubitori ai necuvantatoarelor (la Ferma Animalelor) – si de cercetasi sau mari sportivi – in spatiile unde sunt amplasate jocurile gonflabile.

In Cismigiul Copiilor, nimeni nu sta deoparte – toata lumea se distreaza! Indiferent de varsta, toti copiii talentati si harnici sunt invitati sa-si descopere si sa dea curs aptitudinilor in cadrul atelierelor de creatie. Acestea vor fi diverse, pe gustul tuturor: ateliere de limbi straine (coordonate de Shakespeare School si Echo Kids), ateliere de reciclare creativa si creatie papusi, atelierele Fun Science, un atelier de Origami (pe Aleea Trandafirilor), cursuri de desen (sub supravegherea unor artisti plastici), un atelier de pictura pe figurine din ipsos, un atelier de fotografie si, pentru micutii plini de ritm si energie, un vesel workshop de percutie.

Bineinteles, pentru o zi de sarbatoare, trebuie adoptata o tinuta potrivita: toti participantii doritori vor fi gatiti de sarbatoare (la Foisor), prin indemanarea hair-stylist-ilor si a specialistilor in face-painting. Frumos aranjati si dichisiti, prichindeii, care vor sa imortalizeze momentul, vor putea poza pentru un grup de artisti si caricaturisti, ce le vor crea gratuit portretele, pe Podul Artelor.

Cum ii sta bine unei zile de sarbatoare, muzica si dansul vor anima atmosfera. De la ora 11.00, pana spre seara, peste treizeci de grupuri muzicale, solisti vocali, trupe si scoli de dans se vor intrece in hit-uri si momente coregrafice, pe cele doua scene. Pentru zece ore de show, in Parcul Cismigiu va asteapta: Corul Radio, corurile Allegretto si Andante, grupurile Fantezia, Adagio, Amicii, Melodia, Bim Bam si DoReMi, tinerii solisti Alexia Urtoi si Andrei Cerbu, Denisa Trofin, Laura Arabo si Eduard Dinca, trupele coregrafice Attitude, MondoDance, Stepy si Lala Street si multi altii.

Ziua se va incheia cu un concert al unui invitat special: CRBL! De la ora 20.15, la Scena Mare (de langa Foisor), mult indragita vedeta le ofera micilor bucuresteni un show exploziv.

Cei cuceriti de eveniment au posibilitatea sa revina si a doua zi, duminica, 2 iunie, la locurile de joaca, atelierele si surprizele din Parcul Cismigiu.

1 Iunie este si un bun prilej sa ne amintim de micutii fara copilarie, victime inocente ale neglijentei ori violentelor parentale. De aceea, ArCuB sprijina Campania „Copii fara etichete“, initiata si derulata de Asociatia „Salvati Copiii – Romania”; un demers ce se adreseaza adultilor, indemnati sa constientizeze si sa-si asume responsabilitatile de parinti, prin intermediul atelierului de parenting pozitiv – Impactul etichetei asupra dezvoltarii copilului, desfasurate in cadrul Cismigiului Copiilor.

Comunicat ArCuB

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.