“Pluralul englezesc” se joaca pe 29 iunie la Nottara

“Pluralul Englezesc” se joaca sambata, 29 iunie, ora 19.30, pe scena Teatrului Nottara, cu o distributie de exceptie, care dezvaluie intregul potential umoristic al piesei. Mari actori ai scenei romanesti, reuniti sub bagheta regizorala a lui Toma Enache, creeaza roluri memorabile.

Piesa prezinta trei Ajunuri de Craciun, trei petreceri diferite, gazduite pe rand in bucatariile a trei cupluri din trei clase sociale diferite: familia Sidney dornica de parvenire sociala – sotul (Armand Calota) si sotia sa Jane (Delia Nartea), familia arhitectului Geoffrey – (Constantin Cotimanis) si sotia sa Eva – (Victoria Cocias) si familia bancherului Ronald – (Ion Dichiseanu) si sotia sa, Marion (Cezara Dafinescu). Actiunea are loc metaforic in bucatariile cuplurilor, determinand publicul sa se identifice cu personajele. In camera neformala, oamenii isi lasa garda jos si actioneaza fara sa se ascunda.

Ceea ce face “Pluralul Englezesc” nu doar una dintre cele mai bune piese a lui Alan Ayckbourn, dar de asemenea, una dintre cele mai bune comedii contemporane din lume, este umorul sau briliant, inradacinat intr-o nemiloasa prezentare de slabiciuni de caracter.

“Eu mai curand dezvalui in personajele mele defecte”, spunea autorul in 1976. “Intr-o piesa ca Pluralul englezesc, toate personajele au defecte oribile. Este o afirmatie destul de cinica, care spune ca, daca esti o persoana lipsita de imaginatie, de orice fel de sentiment pentru semenii tai si te concentrezi numai pe castig, atunci vei sfarsi prin a deveni foarte bogat si de succes, dar vei fi o persoana groaznica. Iar daca esti la toate vulnerabil si emotiv si ai o relatie stransa cu oamenii, nu vei avea foarte mult succes, dar vei fi o persoana placuta. Vreau sa spun: Vai de cei blajini!”

In functie de categorie, biletele se pot achizitiona la pretul de 60 sau 70 de lei. Biletele se gasesc la casa de bilete a Teatrului Nottara si online pe vandbilete.ro si bilete.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.