Teatru de basm: “Cenusareasa si eu”

Ambasada Republicii Slovenia la Bucuresti, in colaborare cu Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti – ArCuB si cu Primaria Municipiului Giurgiu, organizeaza un mini-turneu al Teatrului Koper, cu doua reprezentatii ale musicalului “Cenusareasa si eu”. Regia este semnata de Katja Pegan, muzica de Patrik Greblo iar costumele de Ana Matijević.

Spectacolul se adreseaza tuturor celor pentru care basmele, mai ales cele insotite de muzica si balet, sunt un prilej de desfatare. Spre deosebire de eroina binecunoscutei povesti a fratilor Grimm, eroina din spectacolul Katjei Pegan nu este multumita de alesul inimii sale. Odata ajunsa la faimosul bal de la Curte, Cenusareasa, pe care zana o ajutase sa devina “cea mai nurlie”, descopera ca fiul imparatului este un adevarat tiran si ca locul ei nu este alaturi de un print hain si badaran. Asa ca o roaga pe zana sa-i “scoata din palarie” un flacau obisnuit, care sa-si arate dragostea prin gesturi simple – facandu-i, de pilda, un compot. Mesajul povestii este ca alesul sau aleasa inimii noastre nu se afla in palate, ci chiar langa noi, asteptand sa-i vedem… Si, ca orice poveste, poate fi spusa sau inteleasa diferit.

Aceasta viziune moderna a Cenusaresei va fi dezvaluita publicului romanesc mai intai joi, 6 iunie 2013, la ora 19.00, la sala ArCuB, str. Batistei nr.14, Bucuresti. A doua reprezentatie din cadrul turneului Teatrului Koper va avea loc in seara urmatoare, vineri 7 iunie 2013, la ora 19.30 la Ateneul “Nicolae Balcescu”, str. Episcopiei 27, la Giurgiu.

In ambele seri intrarea este libera. Spectacolul se joaca in limba slovena, cu supratitrare in limba romana. Traducerea textului a fost realizata de Eva Catrinescu.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.