24 de biblioteci vor primi 20 000 de carti

Compania DIM SOFT doneaza peste 20.000 de carti unui numar de 24 de biblioteci scolare si publice din judetele: Hunedoara, Gorj, Vaslui, Tulcea si Bucuresti, in cadrul Caravanei AI PARTE DE CARTE. Desfasurata pe parcursul lunilor iunie si iulie Caravana AI PARTE DE CARTE isi propune sa imbogateasca fondul de carte din bibliotecile publice din Romania si sa sprijine accesul la cultura si educatie al elevilor din zonele defavorizate, cu precadere rurale.

Prin intermediul Caravanei AI PARTE DE CARTE, carti de literatura, istorie si cultura scrise de autori romani celebri precum Mihail Sadoveanu (Fratii Jderi), Ionel Teodoreanu (La Medeleni), Ion Luca Caragiale (Teatru), Zaharia Stancu (Satra), Marin Preda (Intalnirea dintre pamanturi), Eugen Barbu (Principele) vor completa fondul insuficient de carte din biblioteci scolare si publice din Romania.

“Donatia de carte realizata de DIM SOFT prin intermediul caravanei AI PARTE DE CARTE reprezinta un generos si util demers cultural, venind in intampinarea nevoii de ameliorare a accesului cititorilor la informatie si cultura, la formarea, dezvoltarea si educatia permanenta a membrilor comunitatilor locale. Analiza atenta a factorilor economici si sociali, inspiratia, nivelul de implicare si, mai ales, profesionalismul echipei angajate in acest proiect au permis identificarea corecta a zonelor defavorizate cultural si informational si, in mod firesc, orientarea cartilor catre bibliotecile publice si scolare care functioneaza in aceste zone. Speram ca acest proiect sa genereze proiecte similare care sa stimuleze edificarea, in Romania, unor practici si comportamente specifice unei culturi a voluntariatului.” a declarat Victoria Stoian, Ambasador al Cartii.

“Prin aceasta donatie ne implicam direct si neconditionat in revigorarea fondul de carte pus la dispozitia celor pentru care biblioteca scolara sau publica ramane singura sursa la indemana pentru lectura, instruire si dezvoltare personala. Investitia in cultura si educatie are un rol important in sustinerea integrarii sociale a copiilor, iar rezultatele se vor vedea cu siguranta in viitor. AI PARTE DE CARTE face parte din seria de actiuni prin care DIM SOFT doreste sa se implice activ in sprijinirea copiilor, un alt proiect in desfasurare fiind descoperirea, educarea si indrumarea tinerelor talente pentru practicarea sportului de performanta. Formam astazi generatia de maine a Romaniei, pe care ne-o dorim educata si civilizata”, a declarat Mircea Sandulescu, Director general DIM SOFT.

Prima donatie de carte scolara a fost oferita Colegiului Tehnic de Industrie Alimentara din Bucuresti care a primit un numar de 500 de volume de literatura romana si istorie, precum si carti de cultura generala.

Ultimele studii de specialitate arata ca principalele probleme cu care se confrunta bibliotecile publice din Romania sunt: fondul insuficient de carte, spatiu, personal sau tehnologie moderna de acces la informatie. In Romania sunt 2.876 de biblioteci in cele 41 de judete, dintre acestea, 89% sunt institutii de dimensiuni mici, localizate in mediul rural.

Proiectul Caravanei AI PARTE DE CARTE a fost elaborat si este implementat de catre agentia de comunicare strategica si PR BDR Associates.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.