“Gratioasele majorete poloneze” invadeaza Avrigul

Magnificul peisaj al Resedintei de Vara Bruckental din Avrig, o capodopera de amenajare peisagistica a barocului tarziu, creata de Baronul Samuel von Bruckental in secolul al XVIII-lea, este gazda de anul acesta a catorva programe speciale ale Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS).

Festivalul, care celebreaza anul acesta 20 de ani de la infiintare, a programat o parte dintre spectacolele si performance-urile sale la Avrig. Acestea vor incepe din centrul orasului si se vor indrepta spre Resedinta de Vara Brukenthal, care include unicul parc baroc din sudul Transilvaniei, datand de la sfarsitul secolului al XVIII-lea.

Eclatantele spectacole de strada ale FITS prezentate la Avrig, bogate in culoare, fantezie, ritm si sunete, vor pune in valoare perspectivele largi si formele stricte ale domeniului Bruckethal: Palatul in stil baroc tarziu, inspirat de celebrul palat vienez Schönbrunn, gradina englezeasca si cea olandeza, romanticele fantani arteziene si orangeria, o cladire in stil baroc unica, care gazduieste plante exotice din intreaga lume.

Programul spectacolelor programate la Avrig este urmatorul:

8 iunie, ora 20.00 – “Fanfara si gratioasele majorete poloneze” (Polonia/Italia), Brass Band & Gracja Majorettes, Stara Wies International Show Parade Srl
Gracja Majorettes Group este un grup renumit in Polonia pentru ca a aparut intr-o reclama a unei mari companii de telefonie poloneze. Ei sunt invitati adesea sa participe la evenimente majore si festivaluri din strainatate. Pot interpreta coregrafii pe muzica de fanfara si CD. Solistele sunt campioane europene la categoria baston.

9 iunie, ora 20.00 – “Orchestra vesela la Racchia din Vejano“, prezentat de International Show Parade Srl.
Ansamblul din Italia s-a infiintat inca din 1950, intr-un orasel in care oamenii si-au transformat uneltele agricole si casnice in instrumente muzicale si, ca un rit tribal stravechi, au inceput sa cante pe strazi. Pentru a fi „Racchione” trebuie sa fii un om plin de bucurie, solidar cu ceilalti si sa iubesti viata, in ciuda tuturor greutatilor.

14 iunie, ora 20.00 – “Cimpoierii Scotieni Reading“: Scottish Pipe Band “Reading” Marea Britanie / Italia
Repertoriul lor vast cuprinde muzica scotiana, inclusiv slow airs, marsuri, muzica traditionala strathspey si invartite care pot fi prelucrate pentru a se potrivi oricarei ocazii, inclusiv pentru procesiuni, defilari, spectacole statice sau solo. Trupa a avut concerte in Franta, Spania, Serbia, Japonia si Italia. „Reading” Scottish Pipe Band pune la dispozitie cimpoieri solo pentru evenimente ca: cina in memoria Burns, nunti, petreceri aniversare si pentru Anul Nou.

15 iunie, ora 20.00 – “Aruncatorii de steaguri din Rioni Di Cori“ : Flag Wavers Rioni di Cori, Italia
The Historical Group of Flag Wavers and Musicians from Rioni di Cori a luat fiinta in 1966. Membrii grupului au dezvoltat diverse tipuri de spectacole care ii recomanda pentru o gama larga de evenimente. Spectacolul lor coregrafic poate fi prezentat atat in interior, cat si in aer liber. Aruncatorii de steaguri sunt acompaniati de trompetisti si tobosari care interpreteaza o muzica originala ce accentueaza miscarile protagonistilor show-ului.

Palatul de Vara Brukenthal din Avrig este un sit-proiect al Uniunii Europene si a suferit ample lucrari de restaurare incepand din 2011.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.