“Puzzle” ruleaza la Cinemateca Romana in prezenta echipei filmului

Sala Union (Paul Calinescu) a Cinematecii Romane (Strada Ion Campineanu nr. 21) gazduieste o proiectie speciala a filmului PUZZLE (coproductie Romania-SUA, 2013), regizat de Andrei Zinca, luni, 10 iunie, de la ora 19.30. Proiectia va fi urmata de o discutie la care vor participa producatorul Vlad Paunescu (Castel Film), directorul de imagine Dan Alexandru, actorul Adrian Titeni si actritele Ioana Pavelescu si Catalina Mustata.

PUZZLE, pelicula care marcheaza debutul in lungmetraj al regizorului Andrei Zinca, are scenariul semnat de Andrei Zinca si Adrian Lustig, pornind de la piesa de teatru “Rendez-vous pe intuneric” a scriitorului argentinian Mario Diament.

Bazandu-se pe o cariera de succes in televiziune, consolidata in Statele Unite, Andrei Zinca abordeaza pentru prima data cinematografia cu o poveste de dragoste, pasiune, tradare, adaptata realitatilor contemporane. PUZZLE este filmul unei relatii de iubire diferite, cu un final neasteptat. Fiecare personaj are o poveste aparent independenta de a celorlalti, pana cand firele narative ajung sa se uneasca.

PUZZLE reuneste o distributie de exceptie, incepand cu Dan Nutu, idolul generatiei ’70, care revine la film dupa mai bine de 30 de ani, de cand a parasit tara si a abandonat actoria. Dupa o lunga absenta, revin pe marele ecran si actritele Ioana Pavelescu si Rodica Mandache, alaturi de Catalina Mustata si Adrian Titieni, artisti consacrati ai generatiilor mai noi, alaturi de debutanta Tünde Skovrán. De asemenea, PUZZLE este filmul in care regretatul actor Serban Ionescu interpreteaza ultimul rol de cinema al carierei sale.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.