Sanda Weigl si Alexander Balanescu canta “Gipsy Songs” la ArCuB

Amandoi s-au nascut in Romania, in familii cu traditie artistica. Amandoi au invatat sa cante aici si au fost marcati de muzica autohtona. Amandoi au fost nevoiti, inca din copilarie, sa urmeze calea strainatatii. Sanda Weigl si Alexander Balanescu, doi artisti romani de exceptie, revin in fata publicului bucurestean pe 11 si 12 iunie (ora 20.00), la Sala ArCuB din Capitala.

Concertul “Gipsy Songs” propune o selectie de piese lautaresti cu traditie, de la Maria Tanase, Romica Puceanu si alte nume reprezentative ale folclorului romanesc – prezentate intr-o maneira aparte. Sanda Weigl si Cvartetul Balanescu creeaza constant noi formule de exprimare muzicala. Protagonistii sunt deja celebri pentru tehnica si coordonarea in improvizatii spectaculoase; concertele lor sunt un model inepuizabil de inovatie interpretativa.

Sanda Weigl si Alexander Balanescu s-au intalnit cu ani in urma la New York. Pasiunea pentru cantecele vechi romanesti i-a atras intr-o frumoasa colaborare, concertele lor promovand muzica romaneasca in toate colturile lumii, de aproape 10 ani. Ei au sustinut show-uri incununate de succes atat in SUA cat si in Europa.

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 80 lei (Categoria I), 60 lei (Categoria II) de la Casa de Bilete ArCuB (Sala Batiste nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.