Au inceput inscrierile pentru premiul literar de 10 000 de euro

Asociatia Casa de cultura anunta deschiderea inscrierilor pentru editia a II-a a Premiului literar “Augustin Fratila”, care vine sa rasplateasca cel mai bun roman romanesc publicat in anul 2012. Castigatorul primeste un cec in valoare de 10.000 de euro, acesta fiind cel mai mare premiu acordat pana acum, in Romania, pentru creatie literara.

Premiul este oferit de compania Philip Morris Trading, care continua astfel parteneriatul inceput in 2012, cand a sprijinit prima editie a acestui proiect cultural. Compania Philip Morris Trading se implica activ, de peste 13 ani, in sustinerea programelor caritabile si culturale in Romania.

In concurs se pot inscrie toti autorii romani care au publicat un roman in 2012, expediind trei exemplare ale cartii pe adresa Asociatiei Casa de cultura (Bd. Constructorilor, nr 20A, etaj 3, Bucuresti) si completand formularul de inscriere pana pe 15 iulie 2013. Regulamentul si formularul de inscriere, precum si calendarul premiului, pot fi gasite pe pagina Asociatiei Casa de Cultura, www.acadecu.ro.

Juriul format din criticii literari Alex Stefanescu, Dan C. Mihailescu si Daniel Cristea-Enache va stabili finalistii concursului (cinci autori). Numele acestora vor fi cunoscute in 10 septembrie.

Intre 15 septembrie si 1 noiembrie, 24 de bloggeri vor alege castigatorul premiului, acordand puncte de la 1 la 5 fiecarui roman finalist. Autorul al carui roman va primi cel mai mare punctaj va fi rasplatit cu Premiul literar “Augustin Fratila” – romanul anului 2012, in valoare de 10.000 de euro.

“Asociatia Casa de cultura continua misiunea pe care si-a asumat-o, de promovare a lecturii si literaturii romanesti. La fel ca si anul trecut, ne dorim sa aducem in atentia publicului un roman contemporan romanesc de calitate, apreciat de exponentii foarte multor oameni (atat critici literari, cat si bloggeri), care sa se afle in bibliotecile tuturor.”Mario De Mezzo, presedinte Asociatia Casa de cultura.

Ceremonia in cadrul careia se va acorda Premiul va avea loc in 7 noiembrie 2012 la Hotel InterContinental Bucuresti.

Premiul literar “Augustin Fratila”, o initiativa a Asociatiei Casa de cultura, va fi acordat in fiecare an pentru cel mai bun roman aparut in anul anterior, conform unei selectii facute de cei mai valorosi critici literari si de cititorii activi din mediul online. Premiul literar “Augustin Fratila” este parte integranta a misiunii pe care Asociatia Casa de cultura si-a asumat-o – aceea de a dezvolta proiecte culturale sustenabile care sa promoveze cultura autentica si importanta ei in societatea romaneasca. Principalul obiectiv este stimularea interesului pentru literatura contemporana si formarea unui public receptiv la miscarile de idei din spatiul cultural romanesc.

Editia I a Premiului literar “Augustin Fratila” – romanul anului 2011 a fost castigata de romanul “Matei Brunul”, de Lucian Dan Teodorovici.

Proiectul se bucura de sprijinul Hotelului InterContinental Bucuresti. Acesta pune la dispozitia asociatiei 150 mp din fatada hotelului pentru promovarea premiului si a partenerilor, in perioada 8 – 23 noiembrie 2013.

Augustin Fratila (1953-2010), scriitor si cantautor, a fost un apropiat al lui Nichita Stanescu si membru al Cenaclului de Luni. A publicat in cele mai importante reviste culturale, iar intre 1991 si 2010 a fost redactor-sef al Editurii ALLFA, departamentul de literatura al Grupului Editorial ALL.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.