Expo arta contemporana: “Epic”, de Alexandru Radvan

Vernisajul expozitiei “Epic”, semnata Alexandru Radvan, curator Diana Dochia va avea loc la ANAID ART GALLERY miercuri, 19 iunie 2013, ora 19.30. Publicul amator de arta contemporana va putea vizita expozitia in perioada 19 iunie – 19 septembrie 2013. Alexandru Radvan este absolvent al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti si asistent universitar in cadrul facultatii de pictura al aceleasi universitati.

Creatia artistica si expozitionala a lui Alexandru Radvan depaseste un deceniu, timp in care artistul a fost prezent atat in galeriile si muzeele din Romania, cat si in galeriile si muzeele din strainatate. Cu un program artistic extrem de coerent si bine gandit, arta lui Alexandru Radvan lasa urme adanci in constiinta si memoria privitorului sau a colectionarului de arta, lucrarile sale fiind expuse in cadrul a numeroase expozitii de grup internationale si in cadrul expozitiilor personale organizate cu perseverenta de-a lungul anilor. Expozitiile din Ungaria, Germania, Franta, Luxemburg i-au prezentat lucrarile alaturi de nume importante precum Andres Serrano, Georg Baselitz, Bill Viola etc.

Expozitia “Epic”, asa cum marturiseste artistul, “este despre Ulise si despre mine, Alexandru Radvan, despre legatura stransa dintre noi. Pentru mine Ulise nu este un personaj mitologic, el chiar exista, e viu si traieste in mine inca de cand eram copil si mi se citea din cartea «Peripetiile lui Ulise»”.

Identificarea totala a artistului Alexandru Radvan cu personajul Ulise da nastere la o serie ampla de desene, reliefuri in ciment, picturi si sculpturi de mari dimensiuni ce reliefeaza o odisee personala in care se oglindesc cu o obiectivitate relativa portretul fizic si moral al personajelor, faptele lor si relatiile acestora cu mediul inconjurator. De data aceasta personajul ales de Alexandru Radvan nu mai este supus unei chestionari permanente, unei hacuiri continue, asa cum declara: “Este pentru prima oara cand imi iubesc personajul. Nu am cu el o relatie critica, polemica ci chiar face parte din viata mea cotidiana.”

Anaid Art Gallery va invita sa faceti o incursiune in arta contemporana de luni pana vineri intre orele 11.00 – 19.00, sambata intre orele 10.00 – 18.00.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *