FITS se inchide in direct la TVR 1

TVR 1 si portalul video al Televiziunii Romane, www.tvrplus.ro, transmit, in direct de la Sibiu, ceremonia de gala care inchide editia aniversara de douazeci de ani a Festivalului International de Teatru de la Sibiu sambata, 15 iunie, de la ora 21.10. Evenimentul se va desfasura in Sala Thalia, fiind realizat si prezentat de Catalin Stefanescu, producator – Diana Pascal.

Gala de sambata se constituie intr-o recunoastere publica a meritelor celor mai importanti artisti care au contribuit la dezvoltarea fenomenului teatral la Sibiu, urmarind, totodata, sa marcheze intregul parcurs al festivalului. In cadrul Galei se vor decerna premii, vor fi rememorate momente importante din istoria festivalului, iar evolutiile artistilor se vor constitui in surprize pentru publicul din sala, dar si pentru telespectatorii acestui eveniment. Cobzality si Jazzapela vor sustine recitaluri in seara Galei. Partenerii festivalului vor decerna sambata seara medalii jubiliare FITS, realizate in colaborare cu Banca Nationala a Romaniei care, prin Monetaria Statului, a sprijinit emisia acestora.

Recunoscut ca al treilea festival de teatru din Europa, dupa Edinburgh si Avignon, evenimentul cultural de la Sibiu este onorat de prezenta unora dintre cele mai importante nume ale teatrului mondial. Peste 2500 de artisti si invitati speciali au ajuns la Sibiu pentru acest eveniment. Programul editiei din acest an a avut o oferta culturala bogata, cu peste 300 de evenimente. Producatorii festivalului se asteptau la peste 600.000 de vizitatori. Alaturi de acestia, festivalul a adus la Sibiu peste 200 de jurnalisti si bloggeri, atat din Romania, cat si din strainatate.

Foto: Sebastian Marcovici

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.