O biblioteca renaste din cenusa

Impreuna cu biblioteca judeteana Nicolae Iorga din Ploiesti, ArteFapte.ro si editura Singur din Targoviste, Newsup isi propune sa ajute la refacerea bibliotecii din comuna Floresti care a fost jefuita si incediata pe 10 iunie. Atunci au ars toate cele 18.000 de volume ale bibliotecii, iar toata aparatura a fost furata, politia deschizand o ancheta in acest sens.

Campania “O biblioteca renaste din cenusa” se desfasoara la nivel national, iar sprijinul este binevenit din partea tuturor cititorilor care doresc sa ajute la refacerea bibliotecii din satul Calinesti, comuna Floresti, judetul Prahova.

Printre cei care si-au declarat sprijinul se afla Stefan Doru Dancus, director al Editurii “Singur” din Targoviste, Gabriel Cojocaru, directorul Editurii “Grinta” din Cluj-Napoca, scriitorul Adrian Suciu, din Bucuresti, criticul literar si profesor universitar Daniel Cristea Enache, jurnalistul Adrian Banuta de la Radiodifuziunea Romana, jurnalistul ploiestean Victor Preda, Florin Dochia, directorul Casei de Cultura a Municipiului Campina si Fundatia Muntenia. De asemenea, si-au exprimat sprjinul Centrul de Excelenta in Promovarea Creativitatii Romanesti din Dublin, Irlanda, profesorul Ion Stoflea din Sibiu si Asociatia Clubul “Expresia ideii” din Onesti, Bacau. Alaturi de acestia se regasesc reprezentanti ai muzeelor, ai altor biblioteci din tara si multe persoane fizice care vor sa ajute.

Pentru ca interesul pentru aceasta campanie este atat de mare, va precizam adresele si datele de contact ale primelor puncte de colectare infiintate pana acum:

– CLINICA DE PSIHOLOGIE DR. ION DUVAC, Intrarea Rigas Nr 31bis (langa Gradina Cismigiu), Bucuresti. Telefon receptie: 0756.116.636 si 031.425.28.25, de luni pana vineri intre orele 9:00- 18:00. Persoane de contact: Ioana Postelnicu si Ana Maris

– BIBLIOTECA JUDEŢEANA “NICOLAE IORGA” PLOIESTI, strada Erou Calin Catalin, nr.1, Palatul Culturii, Ploiesti, Prahova. Telefon centrala 0244.521.900, de luni pana vineri intre orele 08.00 – 15.00, persoane de contact: Sanziana Vasile, Elena Vasile

– BIBLIOTECA MUNICIPALA CAMPINA, Bulevardul Culturii, nr. 39, Campina, Prahova, Telefon: 0244.336.006, fax.: 0244.373.674

– COMPLEXUL NATIONAL MUZEAL ASTRA, MUZEUL ASTRA SIBIU, Piata Mica, nr. 11, cod postal 550182, Sibiu, telefon: 0269.202.400, Fax: 0269.202.411.

Otto Curier si-a anuntat sustinerea in aceasta campanie, ei asigurand transportul cartilor de la centrul de colectare deschis la Clinica de Psihologie Dr. Ion Duvac (Intrarea Rigas Nr 31bis, langa Gradina Cismigiu) la punctul de colectare din Ploiesti.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.