Popas in lumea tulburata a lui Arthur Newman

“Daca nu ai viata ta, fur-o pe a altcuiva” e motto-ul lui Wallace Avery (Colin Firth), care, satul de viata lui de barbat divortat, care nu se intelege cu fiul sau si in plus s-a plictisit si de relatia cu insipida Mina Crawley, decide sa-si schimbe identitatea: isi cumpara acte false cu numele Arthur Newman si porneste in cautarea unei vieti noi.

Lasand in urma rutina jobului sau anost si toata viata de pana atunci, Wallace, personajul principal al dramediei “Lumea lui Arthur Newman” se hotaraste sa devina Arthur Newman, identitate care sa-i permita sa dea curs pasiunii sale pentru golf, sport la care, in tinerete, chiar a excelat, pana cand s-a pierdut in anonimat. Ideea lui pentru un nou inceput se loveste de intalnirea cu Michaela Fitzgerald (Emily Blunt), o tanara debusolata, care nici ea nu stie prea bine pe ce lume traieste. Nu are parinti, iar sora ei geamana – a carei identitate a preluat-o – isi duc zilele intr-un ospiciu.

Arthur si Mike se pomenesc astfel ca isi unesc singuratatile si fac impreuna calatoria spre Terre Haute, unde Arthur spera sa se angajeze la un club de golf. Intre timp, insa, fac tot felul de trasnai, intrand prin casele unor cupluri de straini in lipsa acestora si prefacandu-se ca isi insusesc identitatile lor.

Dar toate aceste incercari de a-si trai viata, de a iesi din anonimat nu fac decat sa ii conduca in cele din urma la concluzia ca orice ai face, nu poti fugi de tine insuti la nesfarsit, iar trecutul nerezolvat nu te lasa sa-ti construiesti un viitor asa cum ti-l doresti. Colin Firth si Emily Blunt fac din Arthur si Mike doua personaje extrem de tulburate si, cu toate ca tulburarile lor sunt foarte diferite, esenta este aceeasi, motiv pentru care se si inteleg atat de bine in nebunia lor. Nu sunt personaje-model, in sensul ca nu ti-ai dori sa fii in pielea lor, dar sunt de laudat incercarile pe care le fac pentru a iesi dintr-o lume care li se pare ca-i limiteaza si de a deveni indivizi mai buni si mai interesanti.

“Lumea lui Arthur Newman” se afla in cinematografele din Romania si este distribuit de Ro Image.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.