“Byzantium” intra in cinema pe 5 iulie

InterComFilm va invita din 5 iulie la cinematograf, pentru a viziona drama fantasy thriller “Byzantium” (Marea Britanie, SUA, Irlanda/2012), in regia lui Neil Jordan (“The Borgias, “Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles”). Din distributie fac parte, printre altii, Saoirse Ronan, Gemma Arterton si Sam Reily.

Eleanor si Clara, doua tinere misterioase dar foarte sarace, reusesc sa fuga de la locul unei groaznice faradelegi, ajungand intr-o statiune veche si neingrijita de la malul marii. Clara il intalneste pe timidul si singuraticul Noel, care le asigura celor doua un acoperis deasupra capului, in vechiul sau hotel, Byzantium. Clara, care se gandeste tot timpul la viitor, il preschimba peste noapte intr-un bordel.

Intre timp, Eleanor, eterna scolarita, il intalneste pe Frank, un spirit pereche, care o impinge, fara sa-si dea seama de consecinte, sa-i spuna adevarul despre viata ei. Conform povestii sale, Clara este mama lui Eleanor, desi intre ele nu sunt decat cativa ani diferenta de varsta. Cu toate ca nu are decat 16 ani, Eleanor sustine ca s-a nascut in 1804. De asemenea, ea marturiseste ca trebuie sa bea sange de om pentru a supravietui – la fel ca mama sa…

Povestirea este spusa partial de catre Eleanor. Ei ii place sa scrie, gasind consolare in impartasirea adevarului despre viata sa, dar isi distruge paginile scrise pentru ca cei care le citesc trebuie sa moara. Regizorul Neil Jordan explica: “Exista o dinamica speciala in filmele horror si un simt al terorii si al intamplarilor iminente. Am introdus mai multe elemente sangeroase in scenariul initial, care realmente au adus mai mult dramatism. Moira a venit cu ideea asta ca oricine ar citi cele scrise de Eleanor trebuie sa moara. Acesta reprezinta un lucru extrem de dinamic, care aduce mai mult suspans in evenimente.”

Buffini spune ca i-a placut melancolia provocata de situatia lui Eleanor. “Aceasta este dilema unui vampir”, explica ea. “Este suficient ca sa te faca sa devii melancolica. Esti inca destul de umana, dar trebuie sa te hranesti cu sange de om. De fapt nu-ti pierzi toate trasaturile umane si totusi esti altceva!”

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.