Marii virtuozi ai muzicii si povestile lor de dragoste

Fundatia Calea Victoriei va invita in perioada 15 – 19 iulie la “Marii virtuozi ai muzicii si povestile lor de dragoste”, un curs despre viata si intamplarile unor figuri legendare ale muzicii clasice. Cu ajutorul pianistei Andreea Butnaru, cursantii vor intelege contextul biografic si atmosfera epocii in care acesti oameni au trait povesti exceptionale si au dat noi valente muzicii clasice.

Cele mai frumoase descoperiri muzicale ne devin apropiate atunci cand constatam ca marii creatori ai muzicii au fost si ei oameni. Impulsul creativ, foamea pasiunii, fantezia si toate ingredientele necesare sunt date, ca intotdeauna, de doua forte antagonice: dragostea si moartea.

La inalnirile din cadrul cursului se vor urmari motorul creativ al dragostei si legaturile ei subtile cu prestatiile artistice ale unor nume sonore, care au fost nu doar creatori, ci si trubaduri ai muzicii. La curs vor fi audiate fragmente din muzica interpretata sau compusa de muzicienii prezentati la ateliere. si se vor proiecta imagini de epoca.

Informatii despre structura cursului, orar si preturi gasiti AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.