O seara cubaneza la Sala Palatului: Buena Vista Social Club

Seara de 25 iunie a prilejuit intalnirea bucurestenilor cu artistii de la Orquesta Buena Vista Social Club™, reuniti in capitala in formula completa, cu Omara Portuondo si Eliades Ochoa in mare forma. Pornind din Cuba natala si apreciati in lumea intreaga, muzicienii s-au dovedit foarte iubiti si in Bucuresti, unde au avut parte de o Sala a Palatului care a fost aproape plina si de un public cunoscator si pus pe distractie.

Povestea Buena Vista Social Club se intinde pe mai bine de o jumatate de secol si incepe in anii ’40, cand o serie de muzicieni se adunau in clubul cu acelasi nume, localizat in Havana,pentru a canta si a dansa. La finalul anilor ’50, situatia politica a dus la inchiderea clubului, insa in 1996 a luat nastere un proiect muzical in care au fost inclusi si o parte dintre cei care obisnuiau sa cante in clubul anilor ’40. Proiectul a ramas in desfasurare sub numele Buena Vista Social Club, care a inglobat in continuare muzicieni valorosi si pasionati de activitatea lor.

Asa cum se intampla in toate formatiile sau orchestrele, fiecare membru are importanta si locul sau bine stabilit, insa atractiile principale ale concertului din Bucuresti au fost fara indoiala Omara Portuondo si Eliades Ochoa. Cu toate ca are aproape 83 de ani si se deplaseaza greu, artista si-a pastrat vocea melodioasa, glasul sau rasunand clar, plin de bucurie si pasiune. Doamna Portuondo nu a ezitat nici sa incinga cateva dansuri fie de una singura, acompaniata discret de alti membri ai orchestrei, fie impreuna cu Papi Oviedo sau Barbarito Torres, starnind aplauze in public, care la randul sau a cantat insufletit, mai ales la piesa “Quizás, quizás, quizás” si a parasit scaunele, abandonandu-se ritmurilor de salsa, bolero sau rumba. Eliades Ochoa nu a fost nici el mai prejos, incitand publicul la cantec si dans alaturi de chitara sa fermecata.

In deschiderea concertului din 25 iunie, organizat de Fundatia Phoenix, au evoluat Analia Selis si trupa ei, care au dezmortit publicul cu tempo-uri argentiniene, solista dovedind celor care nu o cunosteau nu doar ca e o cantareata buna, ci si o pesoana tonica si amuzanta.

Poze gasiti pe pagina noastra de Facebook sau in galeria de mai jos.

Foto: Vlad Toma

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.