„Alerta de grad zero” intra in cinematografe pe 19 iulie

InterComFilm aduce pe marile ecrane din Romania pelicula „Alerta de grad zero/White House Down” (actiune/drama/thriller, SUA, 2013), al studiourilor Columbia Pictures, in regia lui Roland Emmerich, dupa un scenariu de James Vanderbilt. Filmul va intra in cinematografele de la noi pe data de 19 iulie.

Politistul John Cale (Channing Tatum) a primit un raspuns negativ la cererea sa de a se angaja in Secret Service, in mult visata echipa care se ocupa de protectia presedintelui american, James Sawyer (Jamie Foxx). Pentru ca nu vrea sa o supere cu aceasta veste rea, el isi invita fiica intr-o vizita la Casa Alba. Insa chiar in timpul turului de vizitare, Casa Alba este luata cu asalt de un grup paramilitar inarmat pana in dinti. Acum, cand guvernul Statelor Unite intra in haos, iar termenul dat de teroristi e pe cale sa expire, numai Cale isi mai poate salva fiica, presedintele si tara.

Pentru a realiza „Alarma de grad zero”, Emmerich si echipa lui au hotarat sa faca totul cat mai realist posibil. „In centrul filmului se afla Casa Alba, ea este starul”, spune regizorul. „Sa lucrezi acolo sau sa vizitezi cladirea, e ceva extrem de emotionant care nu seamana cu nimic in lume. O multime de state au un palat prezidential, dar presedintele nu locuieste acolo. Cladirea e mai mult o locatie reprezentativa, un simbol. America este unica din acest punct de vedere – Casa Alba este Casa noastra, casa poporului american, iar presedintele locuieste in ea.”

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.