Invataturile din Bhagavad Gita sunt luate in discutie pe 17 iulie

Editura Herald va invita miercuri seara, 17 iulie, ora 19.00, in spatiul primitor al librariei Bastilia din Piata Romana, pentru a explora invataturile centrale din “Bhagavad Gita”. In cadrul acestei intalniri, impreuna cu Yogeshvar, maestru traditional de Vedanta din sudul Indiei, se va discuta despre metodologia corecta de predare si modalitatile de intelegere a textului, in linia pricipiilor filosofiei Advaita a lui Shankaracharya.

Expunerile vor fi insotite si de cateva momente de lectura din paginile cartii, un moment prielnic de apropiere de spiritul hindus si invataturile sale. In continuarea evenimentului va fi organizata o scurta sesiune de intrebari si raspunsuri.

Invitati:
Yogeshvar Karthik, maestru traditional de Vedanta
Victoria Gall, Asociatia Vedic Dharma
Prof. Teodoru Ghiondea, reprezentant Editura Herald
Moderator: Vlad Doroican, PR Editura Herald

Yogeshvar Karthik este originar din Sudul Indiei, provincia Chennai. El faciliteaza transmiterea invataturii traditionale a Indiei in acord cu traditia vedantina a lui Shankara. Experienta lui in facilitarea de programe, seminarii si intalniri pe teme spirituale acopera o arie larga de auditoriu, persoane care sunt in cautarea drumului personal in viata, inclusiv tineri, profesori, consultanti de business, producatori de film, asistenti sociali, judecatori etc. In Romania, Yogeshvar sustine clase saptamanale de Yoga si Vedanta si a sustinut deja o serie de conferinte, programe corporatiste, seminarii, workshop-uri la Casa Satya, Seeds for Hapiness, Serendipity, inclusiv in cadrul festivalului Namaste India. Detalii despre programe aflati pe www.yogeshvar.ro.

“Bhagavad-Gita reprezinta cea mai cuprinzatoare sinteza a spiritualitatii indiene, in care sunt asimilate teze foarte diferite, cum ar fi transcendentalismul monist upanisadic (preluat ulterior de Vedanta), dualismul Samkya, teismul de tip devotional si tehnicile spirituale yoga; intregul poem apare ca un amestec antinomic de reprezentari arhaice, uneori naive, si de rafinate solutii in problema optiunii si a libertatii. Dincolo de continutul sau filosofic, poemul este incarcat de o maretie si o fascinatie ce tin de esenta sa dramatica.” (Sergiu Al-George)

Participarea la eveniment este libera.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.