2-4 august: Festivalul Strada Armeneasca

Comunitatea Armeana din Romania, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti prin ArCuB, organizeaza in perioada 2-4 august 2013, intre orele 10.00-22.00, Festivalul Strada Armeneasca, ce se va desfasura in cadrul complexului armenesc (curtea interioara a Bisericii Armenesti, sediul Uniunii Armenilor din Romania, Muzeul Dudian, sediul Arhiepiscopiei Bisericii Armene, Centrul Cultural Armean si Strada Armeneasca).

Strada Armeneasca este atestata din secolul al XVII-lea si reprezinta un important punct de reper atat pentru comunitatea armeana, cat si pentru populatia Bucurestiului. Prin intermediul acestei manifestari culturale, se doreste evidentierea contributiei aduse de membrii comunitatii armene din Bucuresti, in decursul istoriei, la dezvoltarea orasului din punct de vedere religios, cultural, stiintific si politic. De asemenea este o ocazie prielnica pentru a-i prezenta publicului traditiile si obiceiurile poporului armean.

Accesul este gratuit, iar programul cuprinde:

Manifestari punctuale
Pe parcursul festivalului vor fi organizate o serie de spectacole de dans traditional, concerte cu muzica armeneasca, workshopuri si prelegeri, precum si vizionari de filme. Detalii pe: https://www.facebook.com/FestivalulStradaArmeneasca, incepand cu data de 25 iulie.

Manifestari permanente

In cadrul festivalului, vor fi prezentate mai multe expozitii de fotografie, in scopul de a oferi publicului o viziune asupra evolutiei comunitatii armene de-a lungul timpului:
• Memorii – franturi din trecutul comunitatii armene din Romania – ce se doreste a fi o secventa in imagini din istoria comunitatii armene si isi propune sa surprinda portrete si momente din viata armenilor.
• La drum prin Armenia – care cuprinde lucrarile a trei fotografi amatori si are ca scop promovarea punctelor turistice importante ale Armeniei.
• Personalitati marcante de origine armeana – o expozitie care isi doreste informarea publicului bucurestean despre personalitatile marcante de origine armeana, care au avut un rol important in dezvoltarea religioasa, culturala, sociala si politica a orasului Bucuresti

Pe Strada Armeneasca va fi amplasat un stand de carte, de unde se vor putea achizitiona carti de la Editurile Ararat si Zamca. De asemenea, vor fi amenajate standuri cu produse handmade, cafea si coniac armenesc sau bijuterii.

Se vor organiza si ateliere de dans traditional armenesc, precum si de caligrafie si limba armeana unde publicul va avea ocazia sa descopere frumusetea alfabetului armenesc.

Pe toata perioada festivalului, vizitatorii vor avea prilejul sa deguste preparate cu specific armenesc, la restaurantul din curtea bisericii, iar copiii se vor putea bucura de jocuri si activitati distractive.

Pe parcursul celor trei zile, vor fi deschise publicului larg Muzeul Dudian si Catedrala Armeneasca.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.