Filmul de debut al regizorului Valentin Hotea are premiera la Locarno

Pelicula „Roxanne”, reprezentand debutul in lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, selectata in sectiunea competitionala “Cineasti del presente”, dedicata regizorilor aflati la primul sau al doilea film, din cadrul Festivalul International de Film de la Locarno, va avea premiera pe 16 august.

Festivalul International de Film de la Locarno se va desfasura pana pe 17 august. Premiera mondiala a celui mai recent lungmetraj produs de Hi Film va avea loc vineri 16 august, ora locala 11.00, in prezenta regizorului Valentin Hotea, a producatorului Ada Solomon, a actorilor Diana Dumbrava, Serban Pavlu, Anghel Damian.

“Roxanne” spune povestea lui Tavi Ionescu, 38 de ani, caruia inca ii place sa copilareasca. El isi imparte viata intre grafica pe calculator, o mama bolnava si Oana, care inca spera ca el sa se implice in relatia lor. Pentru Tavi totul se va complica insa din ziua in care se hotaraste sa-si ceara dosarul de la Securitate.
Din distributia filmului fac parte actorii Serban Pavlu, Diana Dumbrava, Mihai Calin, Valeria Seciu, Corina Moise.
Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean si Valentin Hotea, iar imaginea poarta semnatura lui Alexandru Sterian.
Valentin Hotea a absolvit regia de film la UNATC in 1995 si a regizat mai multe scurtmetraje, printre care “Unde mergi tu, mielule?”, “Si ce daca?”, “Meditatia”, si doua documentare – “D’ale Bucurestilor” si “Lucy Castle-Hotea”.

Dupa premiera mondiala de la Locarno, a doua zi, pe 17 August, “Roxanne” va fi proiectat pentru prima data in Romania. Evenimentul va avea loc in inchiderea Festivalului International de Film Anonimul de la Sfantu Gheorghe. Lungmetrajul lui Vali Hotea va ajunge in cinematografele din Romania in aceasta toamna, pe 11 octombrie. “Roxanne” va fi distribuit de compania Parada Film.
Posterul filmului a fost realizat de Agentia The Drum (Art Director: Octavian Rachita, Creative Partner: Liviu Neagoe).

“Roxanne” este o productie Hi Film in coproductie cu Abis Studio si Cor Leonis Films, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.