SRR aduce prima editie a Festivalului International Grand Prix Nova

Prima editie a Festivalului International Grand Prix Nova, organizat de Societatea Romana de Radiodifuziune, se va desfasura la Bucuresti in perioada 30 septembrie – 5 octombrie a.c. Dintre cele peste 100 de spectacole radiofonice inscrise, au fost alese 56 de titluri care au intrunit criteriile de inalta calitate tehnica si inovatie propuse de festival.

In concurs intra, cu productiile lor, 27 de companii, din 22 de tari: Argentina, Austria, Belgia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Croatia, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Iran, Irlanda, Marea Britanie, Romania, Rusia, Serbia, Slovenia, Suedia, Ucraina si Vietnam.

Juriul este format din personalitati culturale si mari profesionisti radio: Nils Heyerdal, Redactor Sef de peste douazeci de ani al Departamentului Teatru al NRK (Radio Norvegia), actualmente Presedinte al Academiei pentru Limba si Literatura a Norvegiei, Alison Hindell, Redactor Sef al Departamentului Teatru (BBC) si Ljubo Pauzin, Directorul Festivalului International de Teatru Radiofonic si Documentar de la Hvar, Croatia. Acestora li se alatura, din partea Romaniei, regizorul de teatru Alexandru Darie, Director al Teatrului Bulandra si Ilinca Stihi, regizor al redactiei Teatru din cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune, distinsa cu numeroase premii internationale.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.