“Luna Plina” se vede din 14 august la Biertan

Cea de-a doua editie a Festivalului de Film Horror & Fantastic “LUNA PLINA”, unicul festival din Romania dedicat exclusiv cinema-ului de gen, va avea loc in perioada 14-18 august 2013, la Biertan, in judetul Sibiu. Invitata speciala a festivalului este scenarista si regizoarea KRISTINA BUOŽYTĖ, absolventa a departamentului Regie a Academiei Lituaniene de Muzica si Teatru.

Kristina va fi si membra a juriului sectiunii de lungmetraj, care va acorda trofeul “Luna Plina” 2013. Ceilalti doi jurati ai editiei a doua sunt CHRISTIAN HALLMAN, regizor si producator suedez, coordonator al EFFFF si selectioner al Festivalului International de Film Fantastic de la Lund si TOMAŽ HORVAT, director artistic si fondator al Festivalului de Film Grossmann, unicul eveniment cinematografic din zona fostei Yugoslavii specializat in cinema-ul de gen.

In acest an, festivalul a decis sa se extinda si in spatiul literar. Membrii echipei sunt primii donatori de carti pentru ceea ce va deveni, foarte curand, BIBLIOTECA FANTASTICA DE LA BIERTAN. Cei care doresc sa contribuie la acest proiect sunt invitati la festival cu cate un volum de proza de gen (SF, horror, policier, fantastic), pentru care vor primi un cocktail special “Luna Plina”.

In afara competitiilor de lung si scurtmetraj si a sectiunilor paralele “Tenebre”, “Full Moon Classic”, “Grindhouse” si “American Masters”, festivalul “Luna Plina” a pregatit o serie de evenimente speciale si surprize.

EINUIEA LIVE – “THE KURUC ATONEMENT”: Grupul bucurestean de world-music EINUIEA (Silviu Fologea – chitara, Elena Sulea – vioara, voce, Calin Torsan – fluiere & Juan Carlos Negretti – percutie) a luat nastere acum 10 ani. In amintirea invaziei curutilor care, in 1704, au devastat cetatea Biertanului in cautare de comori, concertul extraordinar al cvartetului EINUIEA are loc sambata, 17 august, de la ora 17.00, la biserica fortificata.

EDUCATIFF FANTASTIC: Proiectul EducaTIFF le ofera copiilor din Biertan o ocazie unica de a viziona filme de cinema si de a participa la ateliere de realizare ale propriilor filmulete. Filmul fantastic are darul de a trezi copiilor dorinta de cunoastere si de a le hrani spiritul si imaginatia. Proiectul EducaTIFF se desfasoara intre 15 si 17 august la scoala din Biertan.

“BY VASILE SUSCA” – FOLK MASKS EXHIBITION: Mastile lui Vasile Susca sunt hilare, triste sau grotesti, dupa cum decide mesterul. Departe de a fi niste simple accesorii, mastile populare realizate de Vasile Susca reprezinta o lume fantastica straveche, de sorginte maramureseana, dominata de spirite si traditii. Expozitia va fi deschisa zilnic la “Galerie” (un nou spatiu “Luna Plina”, renovat de echipa festivalului).

CRISPUS: THE ART OF FIRE: Trupa Crispus s-a format in 2003, la Sibiu. Cu o experienta de peste 10 ani in spectacole de strada, trupa a impresionat inca de la primele aparitii – astazi, cea mai titrata trupa autohtona de show cu foc are in portofoliu sute de spectacole care au adunat mii de de oameni in tara si strainatate. Crispus: The Art of Fire are loc vineri, 16 august, la ora 21.00, in Piata Centrala.

AFTER MIDNIGHT: De la ora 00.00, terasa “La Tarus” e gazda petrecerilor “Luna Plina”. Joi vin CAMPSAUVAGE, un duo de artisti din Sibiu, lansat in 2010, compus din frantuzoaica Coralie de Gonzaga (membra a Cricket Club DJ, DJ rezident Shamrock, Sapa, Futuregarden sau Lutz club) si romanul aBigQuestionMark. Vineri este randul enigmaticilor SINISTER EXAGGERATORS’ HAUNTED MACHINES, aparuti de niciunde in anul 2006, si dornici sa livreze un set bine tensionat de ritmuri pentru mai mult decit necesarele dansuri hauntologice. In fine, sambata, seria party-uri cu DJ e incheiata de CANDIE HANK, specialist in muzici electronice de la raw acid drum ‘n’ bass la soundtrack-uri, cartoon rap, sound art si futuristic 8bit cumbia swing care, pe langa muzica de film, jocuri video, teatru, piese audio si instalatii de sunet, a fost implicat in peste 80 de release-uri si nenumarate remixuri.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.