“Sint o baba comunista!” – editie noua, ecranizare in premiera

Volumul “Sint o baba comunista!”, apartinand lui Dan Lungu, a aparut in editie limitata la Editura Polirom, iar premiera filmului cu acelasi nume, in regia lui Stere Gulea, cu Luminita Gheorghiu, Marian Ralea si Ana Ularu in rolurile principale, o productie MediaPro Pictures, va avea loc pe 23 august, in cinematografele din toata tara.

“Sint o baba comunista!” se bucura de trei editii romanesti aparute la Editura Polirom (2007, 2010, 2011), disponibile si in format digital. Versiunea franceza a cartii a fost dublu nominalizata la Premiile Europene Jean Monnet (Franta, 2008), iar cea poloneza la premiul “Angelus” pentru literatura central europeana, in 2011. In 2009 a fost cel mai tradus roman romanesc al anului, aparind in limbile franceza, germana, spaniola, maghiara, bulgara, poloneza, italiana, turca, fiind in curs de aparitie in greaca si slovena.

“Dan Lungu a scris un roman inteligent despre contradictia dintre politica si experienta personala. O carte plina de umor, care nu rareori stirneste hohote de ris.” (Literaturen)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.