John Malkovich si Orchestra Filarmonicii din Viena ajung la Festivalul “George Enescu”

Muzica si filmul se intalnesc luni, 9 septembrie, intr-un spectacol mult asteptat: “The Infernal Comedy” – Confesiunile unui ucigas in serie. Spectacolul aduce pe aceeasi scena un cunoscut si apreciat actor american, cu nominalizari la cele mai prestigioase premii internationale de film, John Malkovich – in ipostaza de narator, si una dintre cele mai renumite orchestre simfonice ale lumii – Wiener Akademie.

Spectacolul sustinut de Orchestra Filarmonicii din Viena sub bagheta dirijorului Martin Haselböck va putea fi urmarit luni in transmisiune directa de la Ateneul Roman incepand cu ora 17.00, pe site-ul TVR dedicat festivalului – enescu.tvr.ro. Scenariul si regia spectacolului sunt semnate de Michael Sturminger, iar coloana sonora include, printre altele, compozitii de Vivaldi, Mozart, Haydn si Beethoven. Alaturi de John Malkovich isi vor face aparitia pe scena si soprana americana Laura Aikin si soprana de origine suedeza Marie Arnet.

Concertele oferite luni (9 septembrie) si marti (10 septembrie), de la ora 19.30, de catre Orchestra Sinfonica della RAI Torino (dirijor Juraj Valčuha) la Sala Mare a Palatului vor fi transmise in direct la TVR HD si online pe enescu.tvr.ro. Cele doua concerte vor fi preluate si de platforma video TVR+, iar reprezentatia de luni a orchestrei italiene, care o va avea ca solista pe violonista Anna Tifu (laureata a Concursului International “George Enescu” – 2007), va fi transmisa in direct si de TVR 2.

Daca luni melomanii se vor delecta cu un program care include lucrari de George Enescu, Philip Glass, Ravel sau Stravinski, ziua de marti le rezerva o incursiune in muzica lui Debussy, Respighi si, din nou, Ravel. Tot marti, inainte de reprezentatia orchestrei din Italia, telespectatorii pot urmari “Arta fugii” de J.S. Bach, in interpretarea Cvartetului VOCES, in transmisiune directa de la Ateneul Roman, incepand cu ora 17.00, la TVR HD si online pe TVR+ si pe enescu.tvr.ro.

Foto: wwww.festivalulenescu.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.