Teatrul German de Stat Timisoara merge la Tbilisi

Teatrul German de Stat Timisoara participa la cea de a cincea editie a Festivalului International de Teatru din Tbilisi (Georgia) cu spectacolul “derdiedans” dupa un concept de Florin Fieroiu. Reprezentatia se va juca duminica, 22 septembrie 201, ora 20.00, pe scena Teatrului de Stat Kote Marjanishvili.

In perioada 19 septembrie – 8 octombrie festivalul va prezenta in capitala Georgiei creatori de teatru din mai multe tari printre care Canada, Finlanda, Anglia, Rusia, Israel. Din Romania va mai participa la festival Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu cu spectacolele “Asteptandu-l pe Godot” si “Calatoriile lui Gulliver”. Festivalul se va incheia cu un showcase national de patru zile in cadrul caruia va fi prezentata o selectie de zece productii georgiene.

Spectacolul “derdiedans” (premiera in noiembrie 2012) s-a nascut sub coordonarea artistica a apreciatului coregraf roman Florin Fieroiu, decorul si costumele poarta semnatura Cristinei Milea. Spectacolul reuneste elemente de teatru si dans, avand in centru cinci femei si cinci barbati, reactiile lor la ceea ce se asteapta de la ei, nazuintele si temerile lor, precum si relatiile dintre ei.
Performeri: Ioana Iacob, Daniela Török, Olga Török, Silvia Török, Anne-Marie Waldeck, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Georg Peetz, Horia Savescu si Radu Vulpe.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.