“Era si timpul” pentru o comedie SF reusita!

Cum ar fi ca, la varsta de 21 de ani, sa afli ca toti barbatii din familia ta pot calatori in timp, tu fiind unul dintre ei? La inceput n-ai crede anuntul pe care tatal tau, un om cu picioarele pe pamant de felul lui, ti l-ar face, dupa care i-ai urma instructiunile pentru a verifica acest neasteptat talent: te-ai inchide intr-un dulap, ti-ai strange pumnii si te-ai teleporta intr-un moment din trecut pe care ai dori sa-l schimbi. Si vei constata ca a mers! Si ca poti sa faci asta de cate ori vrei sa schimbi ceva!

Asa face si Tim, personajul principal al celei mai simpatice comedii SF pe care am vazut-o in ultima vreme: “About Time/Era si timpul!””, distribuita la noi de Ro Image (carora le multumim pentru invitatia la avanpremiera). Faptul ca regia si scenariul sunt semnate de Richard Curtis reprezinta o garantie ca filmul nu va fi o pierdere de vreme pentru iubitorii genului, pentru ca tot el a scris scenariul si pentru de-acum clasica “Four Weddings and a Funeral” si mai recenta, dar savuroasa “Love Actually”. Si va promit ca nu veti pierde cele doua ore cat dureaza toata treaba, pentru ca o sa radeti, o sa va emotionati si n-o sa aveti timp deloc sa va uitati la ceas.

In ceea ce-i priveste pe interpretii personajelor principale, Tim si Mary, declar ca sunt cei mai cei! Chiar nu intelegeam cine si cum s-o fi gandit sa-i puna alaturi pe Domhnall Gleeson – al carui nume o fi el greu de pronuntat, dar care dovedeste ca e un actor cu resurse si daca ati vazut “Harry Potter and the Deathly Hallows” sau :Anna Karenina”, l-ati vazut si pe el – si pe Rachel McAdams – care pare sa se specializeze in a fi partenera unor barbati care se deplaseaza incolo si-ncoace prin timp (in “The Time Traveler’s Wife” era, evident, sotia calatorului in timp) -, insa rezultatul a fost un cuplu extrem de firesc si de realist, pe care il iubesti din prima si fara rezerve.

De ce sa mergeti la “About Time”? Pentru ca o sa vedeti o relatie deosebita intre un fiu (Tim) si tatal sau, interpretat de Bill Nighy, pe care nu l-am prins in vreun rol sa nu-mi placa, o sa mai vedeti si o relatie sentimentala veritabila intre un sot si o sotie (Tim si Mary) – sigur, cand sotul se intoarce in timp si isi repara greselile sau aduce la stadiul de “perfect” ceea ce initial era doar “ok”, ce cuplu n-ar rezista fericit si sudat 1000 de ani? 🙂 – si, una peste alta, o mare si incredibil de frumoasa familie, cu tot cu oile ei albe si negre, cu tot cu bucurii si necazuri, asa cum vin – pentru ca unele lucruri pot fi ajustate prin intoarcerea in timp, altele sunt imposibil de “prelucrat” fara consecinte negative.

“About Time” va avea premiera in cinematografele din Romania pe 20 septembrie.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.