MTR lanseaza caietul “Dantele si broderii”

Muzeul National al Taranului Roman va invita joi, 26 septembrie 2013, ora 17.30, la Sala Foaier, la evenimentul de lansare a caietului “Dantele si broderii”. In deschidere, cei prezenti vor avea parte de improvizatie sonora cu artistii Calin Torsan si Mihai Balabas. Dantele si broderii este al doilea caiet, dupa “Cusaturi / tesaturi” pe care MNTR il editeaza in cadrul seriei de experimente vizuale initiate in 2009.

Aceste exeprimente valorifica obiectul aflat in patrimoniul muzeului, obiectul de colectie privata, obiectul anonim si umil, obiectul de acasa pe care proprietarul il investeste cu valoare si il transforma in obiect demn de a fi muzeificat.

Exercitii de arheologie subiectiva, atat cusaturile / tesaturile, cat si lumea delicata a dantelelor si broderiilor redescopera un instrumentar de materii si semne care reconstruiesc fragmentar lumea mestesugurilor amintite si reconstituie unele contexte: elemente de scenografie ale spatiului taranesc si urban. Folosirea unor medii diverse: fotografie document, xerox, desen, text in dialog cu obiectele din patrimoniu MNTR si colectii particulare, fac din caietele exporimentelor posibile instrumente de lucru pentru cei care continua sa exploreze lumea taraneasca si devin o pledoarie pentru frumusetea obiectului taranesc.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.