Incepe eXplore dance festival!

A opta editie a eXplore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival, cel mai important eveniment dedicat dansului contemporan si performance-ului din Romania, se va desfasura in perioada 28 septembrie – 9 noiembrie, la WASP – Working Art Space and Production. eXchange – tema editiei eXplore dance festival #8, reprezinta motorul selectiei artistice din acest an.

Incurajand cercetarea coregrafica si sustinerea tinerei generatii de dansatori si coregrafi, diversitatea formelor contemporane de dans si performance, precum si cresterea vizibilitatii in randul publicului larg, programul din acest an va avea ca focus generatia viitoare.

Programul eXplore dance festival 2013 se desfasoara in jurul a trei puncte centrale: cooperarea internationala, educatia continua, dezvoltarea unei noi forme de platforme de productie si difuzare in dansul contemporan si performance, si va include spectacole, performance-uri, instalatii, filme, workshop-uri, proiecte de coaching, discutii cu artistii, conferinte si lecture-uri.

Invitat special al editiei din acest an este renumitul coregraf german Raimund Hoghe, cel care a creat dramaturgia spectacolelor Pinei Bausch si a cucerit scenele internationale prin personalitatea sa unica. “Pas de deux”, unul dintre cele mai recente spectacole semnate de Raimund Hoghe, va fi prezentat in data de 9 noiembrie, la WASP – Working Art Space and Production.

Programul complet al festivalului il gasiti AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.