Scoate poezia de la colt!

Este al treilea an in care bucurestenii pot participa la “Poeti pentru schimbare”, o lectura in cadrul evenimentului global “100 Thousand Poets for Change”. Evenimentul “Scoate poezia de la colt” incepe sambata 28 septembrie de la ora 20.30 in clubul “Tramvaiul Douasase” (str. Cercului, nr.6).

In 2011, au fost programate evenimente de poezie in 550 de orase din 95 de tari, in aceeasi zi. In 2012, numarul tarilor participante a crescut depasind 100. Si in acest an sunt anuntate evenimente de poezie dedicate schimbarii sociale in mai bine de jumatate din tarile lumii, nu mai putin de 110 tari programand peste 550 de evenimente care se vor desfasura simultan.

Organizatorii evenimentului in Bucuresti au ales clubul “Tramvaiul Douasase”, unul dintre spatiile cu care pasionatii de poezie din Capitala s-au obisnuit in ultimul an.

Pana acum, evenimentul a anuntat schimbarea proiectand poezie pe ecranele de la Magazinul Cocor, iar in 2012 a Reformulat puterea cu mastile din Energiea pub. De data aceasta, poetii invitati “scot poezia de la colt” intr-o lectura inedita care isi propune sa evite stereotipurile legate de poezie: “Vedetismul, histrionismul si afectarea aroganta sunt cateva dintre lucrurile pe care vrem sa le lasam deoparte in aceasta lectura. Am vrut sa avem un eveniment de poezie gandit dupa principiile de azi ale poeticii relationale” a anuntat Razvan Tupa, unul dintre organizatorii evenimentului din Bucuresti. Lectura include poeme semnate de autori care au debutat in ultimii ani ca Iulia Militaru sorin Sorin Despot, poeti cunoscuti (Gabriel Dalis, Peter Sragher) dar si autori care nu au publicat inca prima carte (Catalina Matei).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.