“Cel mai frumos roman din lume” se joaca in premiera pe 2 octombrie

Teatrul Unteatru prezinta in premiera spectacolul “Cel mai frumos roman din lume” dupa Larry Tremblay, cu Nicoleta Lefter si Ionut Grama, in regia Alexandrei Penciuc. Miercuri, 2 octombrie, la ora 19.00, spectatorii sunt invitati intr-o lume aflata la limita dintre real si imaginar, in care regulile sunt dictate de puterea creatiei.

“A fost odata o tanara. In ziua in care a implinit varsta de 16 ani, si-a taiat coditele, pe care le purta ridicol de simetric. In clipa in care le vede disparand in vartejul apei din closet, simte ca se petrece in ea o modificare profunda. Din clipa aceea nu mai poate face pe fetita inocenta imbracata in rochite inflorate. Deschide un caiet si incepe sa scrie, fara sa stearga sau sa schimbe, cel mai frumos roman din lume.

Intr-o zi, un strain apare la marginea satului…”

”Cel mai frumos roman din lume” dupa Larry Tremblay este povestea a doua personaje unite intr-un joc al creatiei, in care realul si imaginarul alterneaza, coexista si se contopesc. Sub aparenta unei sedinte de terapie in care o mica scriitoare aflata in pana de inspiratie este analizata de un psihiatru excentric, cei doi dezvaluie noi planuri ale realitatii, care se impletesc, se dezvolta si se destrama, pe rand, ca straturile unei cepe, in cautarea esentei – adevarul pur. O poveste despre dreptul, nevoia si puterea de a crea.

Distributia este formata din Nicoleta Lefter si Ionut Grama, iar regia ii apartine Alexandrei Penciuc (“Cui i-e frica de Virginia Woolf?” la Godot Cafe-Teatru, ”Iadul este amintirea fara puterea de a mai schimba ceva” la Teatrul Odeon). Scenografia este semnata de Tudor Prodan.

Premiera spectacolului va fi prezentata in cadrul Maratonului de Teatru Independent Bucharest Fringe 2013, miercuri, 2 octombrie, la ora 19.00. La Teatrul Unteatru.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.