Emisiunea TVR “Exclusiv in Romania” a fost premiata la “Document Art”

Emisiunea TVR “Exclusiv in Romania”, realizata de Cristian Tabara si Marian Gabudean, a primit premiul sectiunii “Film turistic” la Festivalul International de Film Documentar de Arta, Ecologie si Turism “Document Art”. La editia de anul acesta, la sectiunea “Film turistic” au fost selectate 20 de productii, dintre care doar noua au intrat in finala. Episodul premiat, “Mocanita de pe Valea Vaserului”, a concurat alaturi de filme din Italia, Cehia, Polonia, Portugalia, Croatia, Emiratele Arabe.

Juriul a fost format din Dana Duma (prof.univ.dr. UNATC, membru UCIN), Calin Caliman (istoric si critic de film, membru UCIN), Calin Stanculescu (critic de film, membru UCIN), Jor Van Kline (cineast SUA), Mihai Orasanu (prof.univ.dr. UNATC, membru UCIN).

IFFEST Document Art a fost fondat in 1993 de scriitorul si cineastul Nicolae Luca si este organizat de Asociatia Romana de Film “Document Art”, cu sprijinul Uniunii Cineastilor din Romania. Festivalul a avut prima editie in 1994, fiind primul festival international de film turistic organizat in Romania. De-a lungul anilor, s-a facut remarcat in Europa prin stimularea si promovarea filmului de ecologie si turism, fiind inclus in calendarul evenimentelor Organizatiei Mondiale a Turismului.

De sambata, 12 octombrie, de la ora 18.00, Cristian Tabara prezinta la TVR 1, TVR HD si online, pe TVR+, sezonul doi Exclusiv in Romania, despre noi obiective unice de la noi din tara.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.