Lansare de carte: “Momente-cheie dintr-o viata in slujba binelui”

Libraria Humanitas de la Cismigiu va invita marti, 1 octombrie, ora 19.00, la prezentarea cartii legendarului chirurg Marius Barnard, “Momente-cheie dintr-o viata in slujba binelui”, volum aparut la Editura Humanitas, in colectia Memorii/Jurnale. Invitati: dr. Martin S. Martin (Chattanooga, USA), dr. Daniel Constantinescu (Philadephia, USA) si Gabriel Liiceanu.

“Un lucru uneste toate momentele-cheie din prodigioasa carte a doctorului Marius Stephanus Barnard: nevoia de a participa la infaptuirea binelui. Model i-a fost tatal sau, misionar protestant in umilul oras Beaufort West, din zona desertului Karoo (Africa de Sud). Marius si fratele sau aveau sa cunoasca succesul si notorietatea celei mai fascinante aventuri a stiintei medicale, primul transplant cardiac uman. Manat de ardoarea unei misiuni, a fost un chirurg cardiac devotat, a contribuit la perfectionarea tehnicilor de operatie si a salvat vietile a mii de pacienti, intre care si sute de bolnavi romani. Tot in spiritul unui misionar, asumandu-¬si riscuri si critici, a mers cu echipa lui in tarile unde chirurgia cardiaca avea nevoie de ajutor, inclusiv in Romania, lucrand acolo luni de zile fara nici o recompensa. La sfarsitul carierei de chirurg, s-a dedicat politicii si activitatii parlamentare, militand pentru indepartarea apartheidului si inegalitatilor sociale din Africa de Sud. A avut apoi ideea de a crea o asigurare care sa-i ajute imediat pe cei loviti de boli grave, de durata, care necesita tratamente complexe si costisitoare. A strabatut lumea pentru a raspandi acest tip de asigurare — care ar trebui sa-i poarte numele.
Cartea de fata spune povestea vietii unui luptator care cunoaste el insusi suferinta si boala, dar gaseste prin ele calea de a redobandi credinta si speranta.”
Martin S. Martin

Sambata, 28 septembrie, ora 12.15, in Sala de Conferinte 1 a Hotelului International din Iasi (str. Palace, nr. 7A), volumul va fi lansat in cadrul Simpozionului Societatii de Medici si Naturalisti Iasi – Congresul SRCCV 2013. Vor vorbi: prof. dr. Gr. Tinica (Iasi), gen. prof. dr. Vasile Candea (Bucuresti), dr. Daniel Constantinescu (Philadephia, USA), prof. dr. Radu Deac (Tg. Mures), prof. dr. Eduard Apetrei (Bucuresti), dr. Martin S. Martin (Chattanooga, USA) si Mona Antohi (Editura Humanitas).

Vineri, 4 octombrie, ora 10.30, la Centrul International de Conferinte Casino Sinaia, cartea legendarului chirurg Marius Barnard, Momente-cheie dintr-o viata in slujba binelui, va fi prezentata in cadrul Congresului National de Cardiologie. Vor vorbi: conf. dr. Ioan Coman (Bucuresti), dr. Daniel Constantinescu (Philadephia, USA), dr. Martin S. Martin (Chattanooga, USA) si Gabriel Liiceanu.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.