Anim’est 2013 ia startul in aceasta seara

Editia a opta a Anim’est incepe in forta pe 4 octombrie si va va tine conectati la miracolul animatiei pana pe 13 octombrie. De la “Ernest et Célestine” (proiectat la Gala de deschidere, in aceasta seara de la ora 19.00) la Minimest – sectiunea pentru copii si animatii premiate in sectiunea Animash, pana la Project Worksheep si The Night of the Trash Bin Treasures, festivalul promite un week-end intens.

La Cinema Studio, de la ora 18:00, veti putea urmari cele sase titluri nominalizate la Cartoon d’Or 2013. Cartoon d’Or este premiul pan-european pentru cel mai bun scurtmetraj de animatie al anului. Oferit de CARTOON – Asociatia europeana a filmului de animatie, cu sprijinul Programului MEDIA, premiul recompenseaza cel mai bun film dintre castigatoarele trofeelor celor mai importante festivaluri de film din Europa. Anim’est face parte din reteaua acestor festivaluri.

La Cinema Patria, festivalul incepe oficial de la ora 19.00 cu Gala de deschidere, urmata de proiectia animatiei franco-belgiene Ernest et Célestine (foto), in prezenta co-producatorului Jean-Paul Commin de la compania Les Armateurs, cea care a produs majoritatea filmelor lui Michel Ocelot. Animatia in regia lui Stéphane Aubier, Vincent Patar & Benjamin Renner o prezinta pe Célestine, o soricica de la orfelinat care invata constant sa se teama de ursi, inamicul numarul unu al speciei ei, dar ajunge sa se imprieteneasca fix cu unul dintre ei, muzicianul Ernest.

Ziua de sambata, 5 octombrie, incepe la Cinema Studio, cu Minimest. De la ora 10:00, cei mai tineri fani ai animatiei pot urmari un program de sase scurt-metraje, iar de la ora 11:00, un atelier de reciclare creativa le va arata copiilor cum sa realizeze din materiale reciclate figurine/ animale/ personaje din cele vizionate in scurtmetraje. Printre proiectiile de neratat de la Cinema Studio se numara si Congresul, cel mai nou film al lui Ari Folman (Waltz with Bashir), proiectat de la ora 18:00 in prezenta lui Sefi Gayego, animation supervisor al filmului, animator la Waltz with Bashir si fost student al prestigioasei Academii de Arta si Design Bezalel din Israel. De la ora 20:30 va fi proiectat Max & co. in prezenta regizorilor Sam si Fred Guillaume.

De la ora 17:00 la The Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5) are loc Project Worksheep, atelierul de proiecte de film de animatie.

Cel mai recent film semnat de Tim Burton, Frankenweenie, ruleaza la Cinema Patria de la ora 18:40. De la ora 20:30, urmeaza primul calup de scurt-metraje din competitia Animash, spectatorii fiind invitati sa voteze filmele preferate pentru Premiul publicului.

De la ora 23:00, la Patria incepe dementa, cu The Night of the Trash Bin Treasures, colectia de raritati, bizarerii si political incorectness prezentata de colectionarul Michel Helmerhorst.

Duminica, 6 octombrie, la Cinema Patria e Ziua Aardman, o retrospectiva a celui mai important studio din Europa.

La ora 16:00, la Cinema Studio, este programata prezentarea studioului de animatie Caméra-etc. Programul este prezentat de Jean-Luc Slock, membru al juriului Anim’est 2013, regizor, producator si fondator al Caméra-etc.

Cea de-a opta editie Anim’est va avea loc in perioada 4-13 octombrie, la cinematografele Patria, Studio si Elvira Popescu si in Club Control.

Festivalul International de Film de Animatie Anim’est, membru al retelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociatia Este’n’est, cu sprijinul Uniunii Cineastilor din Romania, Centrului National al Cinematografiei, Ministerului Culturii, Programului Media al Uniunii Europene si al Ogilvy.

Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.